Ege Postası
Geri

Bağcılar Belediyesi, Nihat Hatipoğlu'nu ağırladı

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bağcılar Meydanı’nda ilçe sakinleriyle sohbet etti. Prof. Hatipoğlu annesinin vefatını anlatırken izleyicilerin gözleri...
Bağcılar Belediyesi, Nihat Hatipoğlu'nu ağırladı
Haberler / Güncel
26 Eylül 2013 Perşembe 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bağcılar Meydanı’nda ilçe sakinleriyle sohbet etti. Prof. Hatipoğlu annesinin vefatını anlatırken izleyicilerin gözleri doldu.

Nihat Hatipoğlu’nun yenilenen Bağcılar Meydanı’nda yaptığı konuşmasını onlarca Bağcılarlı izledi. Konuşması sırasında vefat eden annesini anlatan Hatipoğlu, "Vefatı o kadar mütevazı ve bir o kadar garipti. ‘Nefes alamıyorum’ dedi. El üstünde hastaneye taşınınca aynen şöyle dedi. ‘Ben ölüyorum hakkınızı helal edin. Allah bir. Allah bir. Muhammed (sav) O'nun Resulü.’ Bu kadar. 2 dakika sonra büsbütün sustu." dedi.

Konuşmasında İslam alimlerinin hayatlarından örnekler veren Hatipoğlu, annelik makamının önemine dikkat çekti. Annesinin cenaze namazını kendisinin kıldırdığını da ifade eden Hatipoğlu, "Annem müftü eşiydi. Müftü kızıydı. Müftü geliniydi. Büyük alimlere büyük sevgisi vardı. Sahabeden bahsedilirken 'Kurban olayım ayaklarına' derdi. Efendimizden her bahsedildiğinde ağlardı. O'nu özlerdi, Hayatı namaza odaklıydı. Sürekli Kuran okur, zikir çekerdi. Çektiği acılardan, ağrılardan hiç şikayetçi olmadı." diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı program sonrası Prof. Hatipoğlu’na teşekkür etti.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası