Ege Postası
Geri

Çetin Doğan: Müdahale belgesi bulun kendimi Kızılay Meydanı'nda yakarım

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınması ile devam ediliyor. Savunması alınan Çetin Doğan,...
Çetin Doğan: Müdahale belgesi bulun kendimi Kızılay Meydanı'nda yakarım
Haberler / Güncel
26 Eylül 2013 Perşembe 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınması ile devam ediliyor. Savunması alınan Çetin Doğan, “Askerlerin sosyal hayatına müdahale eden bir belge bulursanız kendimi Kızılay Meydanı'nda yakarım.” dedi.

    28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 19. duruşması savunmaların alınması ile devam ediyor. Davanın öğleden önceki bölümünde dönemin Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanı Çetin Doğan’ın savunması tamamlandı. Müşteki avukatı İsmail Aydost, Doğan’a “Bizce mağduriyetlerin sebebi Batı Çalışma Grubu (BÇG)'dur. Garnizon dışında bütün sosyal hayata, okullara, camilere, şirketlere katıldınız. Ben de askerliğimi yaptım. Ben çok iyi biliyorum ki bir asker mevzuatta olmayan hiçbir şeyi yapmaz. Bu tasarruflarla ilgili bir mevzuat var mıdır'” sorusunu yöneltti. Doğan soruya, “Garnizon dışı dediniz. Böyle olaylara müdahale ettiğimizi gösteren bir belge bulursanız, kendimi Kızılay Meydanı'nda yakarım. Birileri işten alınmışsa, Sincan Belediye Başkanı görevden alınmışsa bunu biz almadık. Onun hakkında suç duyurusunda bile biz bulunmadık.” şeklinde cevap verdi.

    Savcı Kemal Çetin de Doğan’a "Birçok subay ve astsubay TSK'yla ilişiği devrim yanlısı İslami görüş mensubu olmak, yıkıcılık, bölücülük gibi ağır ithamlarla kesilmiştir. Ancak neden savcılıklara suç duyurusunda bulunulmamıştır'" sorusunu sordu. Doğan bu soruya şu cevabı verdi: “Kim ağır ithamda kalmış, kim ne yapmış bilgim yok. Girdiğim bir şurada, astsubay olan bir kişinin imam olduğunu, binbaşı rütbesindeki bir kişinin de onun müridi olduğunun izah edildiğini biliyorum.”

    Doğan’ın verdiği cevabın ardından Savcı Kemal Çetin ile Doğan arasında sözlü tartışma yaşandı. Böyle bir belgenin olmadığını iddia eden Doğan’a savcı Çetin, "TSK'dan atılma konusu BÇG'nin 7 Nisan 1997 tarihli belgesinde geçiyor.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası