Ege Postası
Geri

Akademisyenler, Orta Asya-Altay Bölgesi'ndeki çatışmaları masaya yatırdı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin desteği ve İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü ile Seul Kuzeydoğu Asya Tarih Vakfı (NAHF) tarafından düzenlenen 'Orta Asya-Altay Bölgesi’ndeki Çatışma Çözümlerinde Tecrübe Paylaşımı...
Akademisyenler, Orta Asya-Altay Bölgesi'ndeki çatışmaları masaya yatırdı
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 17:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin desteği ve İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü ile Seul Kuzeydoğu Asya Tarih Vakfı (NAHF) tarafından düzenlenen 'Orta Asya-Altay Bölgesi’ndeki Çatışma Çözümlerinde Tecrübe Paylaşımı ve Kültürel Değişim' konulu çalıştay yapıldı.

Programa, İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Müdürü Dr. Bekir Günay, TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mahmut Ak, Seul Kuzey Doğu Asya Tarih Vakfı Genel Sekreteri Seok Tong Youn ile birçok akademisyen, Kore ve Türkiye'den öğrenciler katıldı.

Enstitü binasının tarihi ortamında gerçekleştirilen programın ev sahipliğini yapan Avrasya Enstitü Müdürü Bekir Günay yaptığı açılış konuşmasında, Kore ile yapılan çalışmanın tarihten bu güne olan bağları güçlendirdiğine vurgu yaptı. Günay, "Bizim kültürümüzde öldüğümüz yer vatanımızdır, biz Kore topraklarında şehit olduk, Kore bizim vatanımızdır." şeklinde konuştu.

TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt da Türkiye ve Kore'nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Kültür EXPO 2013 etkinliğiyle aynı günlere rast gelen bu çalıştayın, Kore ile ilişkilere katkı sağlayacağını belirtti. Sonrasında birliğin Orta Asya'daki çalışmalarına değinerek, TDBB'nin, faaliyet alanlarını ilgilendiren ve birlik bünyesindeki bölgelere dair yapılan her türlü akademik çalışmayı desteklediğini ifade etti. Birliğin, Marmara Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan Kafkaz Üniversitesi, Kırgızistan Manas üniversitesi gibi üniversitelerle iş birliği protokolleri olduğunu söyleyen Başkurt, yapılan bu tür akademik çalışmaların birliğin faaliyetlerine katkıda bulunacağını sözlerine ekledi. Başkurt, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese TDBB adına teşekkürlerini sunarak, çalıştayın verimli geçmesini temenni etti.

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mahmut Ak ve Seul Kuzey Doğu Asya Tarih Vakfı Genel Sekreteri Seok Tong Youn'un selamlama konuşmalarının ardından hatıra fotoğrafı çektirilerek, oturumlara geçildi. 3 oturumda gerçekleştirilen programda Altay, çalışmalarındaki güncel problemler, Kore, Çin ve Japonya arasındaki tarihi anlaşmazlıklar, uzlaşma yolları ve Altay kültür değişimi gibi bir çok konu ele alındı.

Program, Kuzey Doğu Asya Tarih Vakfı ev sahipliğinde verilen akşam yemeği ile sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası