Ege Postası
Geri

Gelin gittiği Suriye’de savaştan kaçtı, kurşunlar sınırda yine kendini buldu

Suriye'nin Halep iline bağlı Jarablus ilçesinde çıkan çatışmada atılan kurşunun hedefi olan Gaziantep'in Karkamış ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Aysel Yılmaz'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Ölümden dönen kadının hayat hikayesi...
Gelin gittiği Suriye’de savaştan kaçtı, kurşunlar sınırda yine kendini buldu
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye'nin Halep iline bağlı Jarablus ilçesinde çıkan çatışmada atılan kurşunun hedefi olan Gaziantep'in Karkamış ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Aysel Yılmaz'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Ölümden dönen kadının hayat hikayesi de dikkat çekiyor. 34 yıl önce Jarablus’a gelin giden ve yaklaşık 7 ay önce de savaştan kaçarak geldiği memleketi Karkamış’ta kurşun isabet eden Yılmaz, yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Yılmaz, 34 yıl önce hayatını Suriyeli Muhammed Ahmet Cebir ile birleştirdi. Karkamış’ın hemen karşısında bulunan Halep iline bağlı Jarablus ilçesinde yaşamını sürdüren ve 12 çocuk sahibi olan Yılmaz, Suriye’de Esed rejimi ve muhalifler arasında çıkan çatışma sonucu yaklaşık 7 ay önce Türkiye’ye geçmeye karar verdi ve pasaportuyla Karkamış’taki sınır kapısından geçerek buradaki kardeşlerine sığındı. Ancak, dün de sınırın ötesinde yaşanan çatışma sonucu atılan kurşun, Yılmaz’a isabet ederek ağır yaraladı. Kalbine yakın bölgeden aldığı kurşun darbesiyle yere yığılan kadın, Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı ve durumu da iyiye gitmeye başladı. Göğüs Cerrahisi Bölümü’nde müşahede altında tutulan Yılmaz, Suriye’den kaçış ve kurşunlanma haliyle ilgili konuştu: "Benim eşim Suriyeli. Savaştan dolayı Türkiye’ye kardeşlerimin yanına kaçmaya karar verdim. Türk kimliğine sahibim. Oradayken tam 40 ev kaçtık. Kapıdan geçerek, burada eski kerpiç evlere gelip oturduk. Savaştan dolayı çok korkuyorduk. Benim evimin yanında çok sayıda kişiyi öldürdüklerine şahit oldum. Dün de yine karşıda çatışma çıkmıştı. Kaçanlar vardı. Biz de onlara bakmak için dışarı çıktık. Kurşunlar bana değdi. Şimdi çok acı çekiyorum. Doktorların hepsi çok iyi ilgilendiler sağ olsunlar."

Yılmaz’ın ağabeyi olan Karkamış eski Belediye Başkanı Ali Yılmaz da sınırda yaşananlardan dolayı tedbir alınması gerektiğine vurgu yaparak, "Bunlar savaştan kaçıp bize sığınıyorlar. Halk korku içinde. Kaderin cilvesine bakın. Savaştan kaçtı, burada yine vuruluyorlar." şeklinde konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası