Ege Postası
Geri

Iraklı Türkmenler Muğla Belediye Başkanı Gürün'ü ziyaret etti

Irak'ın Kerkük şehrinin Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu, Türkmen eski Milletvekili Esad Erbil ve beraberindeki heyet, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ü ziyaret etti. Muğla Yörük Obaları Derneği'nin davetlisi olarak...
Iraklı Türkmenler Muğla Belediye Başkanı Gürün'ü ziyaret etti
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak'ın Kerkük şehrinin Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu, Türkmen eski Milletvekili Esad Erbil ve beraberindeki heyet, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ü ziyaret etti. Muğla Yörük Obaları Derneği'nin davetlisi olarak gelen 42 kişilik heyeti, Gürün makamında kabul etti.

Başkan Akkoyunlu, ziyarette yaptığı konuşmada, "Muğla’da olmaktan, sizleri ziyaret etmekten büyük mutluluk ve onur duyduk. Sizlere sevgilerimizi, Türkmeneli'nin selamını getirdik. Kerkük olarak, Türkmeneli olarak çektiğimiz sıkıntılar bellidir. Arap baharından bahsediyorlar, biz Türkmen baharını başlatacağız. Türkiye’ye iktidar, ana muhalefet, muhalefet olarak değil, tek bir parti, tek Türkiye olarak bakıyoruz, o da Atatürk’ün partisi. 70 milyon Türk halkının yanımızda olduğunu, bizi desteklediğini biliyoruz. İktidarın sözde değil, bize özde sahip çıkmasını istiyoruz. Biz Türk olarak hep birarada, 'Ne mutlu Türküm diyene' diyebilmeliyiz." dedi.

Başkan Gürün ise Irak'ta ve Ortadoğu'da yaşananların en fazla Türkmen nüfusu etkilediğini vurgulayarak, "Sakın kendinizi yalnız hissetmeyin. Türkiye ve Türk dünyası, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmelidir ve gidecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu, 'Yurtta sulh, cihanda sulh'tur. Avrupa’da, Balkanlar'da, Ortadoğu'da, dünyanın birçok yerinde yaşayan Türkler kimliklerini, kişiliklerini kaybetmeden, barış içinde yaşamalıdır. Türkiye halkı, sizlerle olan kardeşliğini hiçbir zaman unutmadı, sizlerle beraber. Türkiye'nin, tüm Türk dünyasının en önemli değeri Mustafa Kemal Atatürk'tür." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası