Ege Postası
Geri

Sosyal Bilimler Lisesi taşınmayacak

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Esiroğlu beldesine taşınması gündemde olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin il merkezindeki mevcut binasında eğitim-öğretim faaliyetine devam edeceğini belirtti.    Vali Öz, daha önce fiziki yetersizliği...
Sosyal Bilimler Lisesi taşınmayacak
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Esiroğlu beldesine taşınması gündemde olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin il merkezindeki mevcut binasında eğitim-öğretim faaliyetine devam edeceğini belirtti.

    Vali Öz, daha önce fiziki yetersizliği gerekçe gösterilerek Esiroğlu beldesinde bulunan Yatılı Bölge Okulu’nun yerine taşınmasına karar verilen Bilimler Lisesi’nde Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve İl Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç ile incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından bir açıklama yapan Öz, yargı süreci de dikkate alınarak lisenin mevcut binasında eğitim-öğretim faaliyetine devam edeceğini söyledi.

    Sosyal Bilimler Lisesi, Gazi Paşa Mahallesi'ndeki mevcut binasında faaliyetine devam edecek okulun, yeni kayıt olanlarla toplam 287 öğrencisi ve 11 şubesinin bulunduğunu ifade eden Öz, "A ve B blokta bulunan 11 derslikte normal öğretim yaparak faaliyetini sürdürecektir. Sosyal Bilimler Lisesi’nin bitişiğinde bulunan 88.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin kontenjanı bu yıl 170 öğrenci (5 şube) arttırılması nedeniyle ortaya çıkan derslik ihtiyacı Sosyal Bilimler Lisesi’nin yatılı erkek öğrencilerinin Gazi Anadolu Lisesi’nin pansiyonuna nakil edilmesiyle boşaltılacak katta oluşturulacak dersliklerde karşılanacaktır." dedi.

    Vali Öz, ayrıca mevcut binanın yanında bulunan ve belediyeden devralına arsa üzerine 200 öğrenci kapasiteli pansiyon yapılması için bakanlığa 2014 yılı yatırım programına teklif yapılacağını da sözlerine ekledi.

    Sosyal Bilimler Lisesi’nin, Trabzon Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararı ile Esiroğlu beldesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) taşınmasına karar verilmişti. Çok sayıda öğrenci velisi ise bu karara karşı çıkmış. Velilerin yaptığı başvuru üzerine de savcılık, taşınma kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası