Ege Postası
Geri

Eğitim Sen 'Anadilde Eğitim İstiyorum' imza kampanyası başlattı

Eğitim Sen Batman Şubesi, Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 'Anadilde Eğitim İstiyorum' talepli stand açıp imza kampanyası başlattı.Stand açılışı öncesi basın açıklaması yapan Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent...
Eğitim Sen 'Anadilde Eğitim İstiyorum' imza kampanyası başlattı
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eğitim Sen Batman Şubesi, Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 'Anadilde Eğitim İstiyorum' talepli stand açıp imza kampanyası başlattı.

Stand açılışı öncesi basın açıklaması yapan Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, "Devlet, ailelere ve çocuklara kendi anadillerinde eğitim almalarının önünü açacak çalışmaları yapmalıdır. Bugüne kadar yapılan çalışmaların oyalamaktan öteye gidemediği bilinen bir gerçekliktir." dedi.

Türkçe dışındaki diller üzerinde, özellikle Kürtçe dili üzerinde ciddi baskılar olduğunu savunan Hatun, "Anadilinde eğitim alma temel bir hak olarak karşımızda durmaktadır. Eğitim Sen olarak, eğitimde ayrımcılığın, dayatmaların olmaması ve herkesin anadilinde eğitim alma hakkına kavuşmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Hatun, anadilinde eğitim alma hakkının, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Uluslararası Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Paktı, Uluslararası Medeni ve Siyasal Haklar Paktı, Ulusal ya da Etnik, Dinsel ve Dil Azınlıklarına Üye Kişilerin Hakları Konusunda Birleşmiş Milletler Teşkilatı Bildirgesi, Eğitim Ayrımcılığına Karşı Unesco Genel Sözleşmesi, 16. UNESCO Genel Konferansı'nda kabul edilen bildirge, Ulusal Azınlıkların Korunması Hakkında Çerçeve Sözleşme (Avrupa Konseyi) gibi sözleşmelerde de teminat altına alındığını hatırlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası