Ege Postası
Geri

Bingöl Belediyesi SBS’de yüzde 85 başarı yakaladı

Bingöl Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren okuma salonları, Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 292 öğrenciden 248 öğrenciyi çeşitli tercihli liselere yerleştirerek, yüzde 85 başarı yakaladı. SBS'de, 8. sınıflarda 1. etap yerleştirmede...
Bingöl Belediyesi SBS’de yüzde 85 başarı yakaladı
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 15:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bingöl Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren okuma salonları, Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 292 öğrenciden 248 öğrenciyi çeşitli tercihli liselere yerleştirerek, yüzde 85 başarı yakaladı. SBS'de, 8. sınıflarda 1. etap yerleştirmede 292 kişiden 248 kişi çeşitli tercihli liselere yerleştirerek büyük başarı elde etti. SBS 2, 3 ve 4. etap yerleştirmelerde ise yaklaşık 20 kişinin yerleşmesi bekleniyor.

Bingöl’de dar gelirli ailelerin çocuklarına kapılarını açan Bingöl Belediyesi Okuma Salonları’nda öğrenciler, sadece sınavlara hazırlanmıyor, gerçekleştirilen kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle gençlerin sosyal gelişimine de katkı sağlıyor. Belediye Başkanı Serdar Atalay, SBS'de elde edilen bu başarının okuma salonlarındaki düzenli ve gayretli çalışmaların bir sonucu olduğunu belirtti. Atalay, ''4 yıldır düzenli olarak yaptığımız bu eğitim faaliyeti ile bin 100'ün üzerinde öğrencimiz, çeşitli ortaöğretim kurumlarını kazanarak eğitimlerini devam ettirmektedirler. İnşaallah bundan sonraki yıllarda bu sayı artarak devam edecek ve bu gençler Bingöl'ün geleceğine sahip çıkacaklar. Okuma salonlarında SBS'ye giren her 100 öğrenciden 85'i sınavı kazanmış durumda. Okuma salonlarımızda SBS 8. sınıflarda 1. etap yerleştirmede 292 kişiden 248 kişi, çeşitli tercihli liselere yerleşerek büyük başarı elde ettiler. Öğrencilerimizden 9 kişi Fen Lisesi'ni, 7 kişi Anadolu Öğretmen Lisesi'ni, 152 kişi Anadolu Lisesi'ni, 16 kişi Sağlık Meslek Lisesi'ni, 36 kişi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ve 43 kişi de çeşitli meslek liselerini kazandı. 450 ve üzeri puan alan 9 öğrencimiz, 400 puan ve üzeri ise 75 öğrencimiz var.'' dedi.

Amaçlarının, eğitime katkı sunmak olduğunu ifade eden Başkan Atalay, ''Öğrencilerimizi daha iyi yetiştirebilmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Amacımız, insana yatırım yapmaktır. İnsanımıza fırsat eşitliği sunmaktır. Bunu da istikrarlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere sınavlarda yüksek başarı elde etme imkanı vermek için çabaladık. Bu yıl açıklanan SBS sonuçları ile bu amacımıza ulaştığımızı görüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Okuma salonlarında gençlere yönelik yapılan çalışmaları da aktaran Atalay, moral motivasyon seminerleri, 2. dönemde haftalık 1 deneme sınavı, şubat tatil programı, yıl sonu hızlandırılmış ders çalışma programı, yıl içerisinde çeşitli piknik ve geziler yapıldığını söyledi. Zaman zaman öğrencilerin diğer illeri de gezerek moral kazandıklarını belirten Atalay, "Ayrıca, öğrencilerimize Gençlik Merkezimizin sosyal tesislerinde futbol turnuvaları, santranç turnuvaları, masa tenisi turnuvaları ve diğer sosyal aktivitelerle moral ve motivasyonlarını artırıcı etkinlikler düzenledik. Sınava bir ay kala her gün deneme sınavı ve çözümleri yapılarak, öğrencilerimiz sınava hazır hale getirildiler. Öğrencilerimizin tüm yeme, içme, konaklama ve eğitim masrafları belediyemiz tarafından karşılanmaktadır.'' şeklinde konuştu.

Bingöl Belediyesi Okuma Salonları Müdürü Nurullah Işık da 248 öğrenciden 30 tanesinin Türkiye'nin en seçkin illerine gönderdiklerini söyledi. Işık; öğrencileri İzmir, Kütahya, Çanakkale, Uşak, Denizli ve Eskişehir gibi Türkiye'de söz sahibi okulların olduğu illere gönderdiklerini belirtti. Nurullah Işık, şöyle dedi: ''Kültür Merkezi'nde 500 kız öğrencimize ve Veysel Belgin Gençlik Merkezi'nde ise 500 erkek öğrencimiz olmak üzere bin öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti verdik. Geçtiğimiz yıl SBS'de yüzde 80 olan yerleştirme oranımız bu yıl yüzde 85 olarak gerçekleşmiştir. SBS 2, 3 ve 4. etap yerleştirmelerinde bu oranın daha da artacağını bekliyoruz. Bu da gösteriyor ki her yıl başarımız katlanarak artmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz buraları ücretsiz kazanarak 4 yıl boyunca özel eğitimden geçecekler. Buradaki öğrencilerimizi sadece kazandırmakla yetinmeyip, Liseden üniversiteye kadar onların yanında olacağız ve onları en güzel yerde görmek istiyoruz. Başta memleketimize, Bingölümüze ve ailelerine hayırlı evlatlar olmalarını diliyoruz. Şu anda Bingöl'de gitmediğimiz köy kalmadı. Sancak'tan, Ilıcalar'dan, Servi'den, Yenibaşlar'dan, tüm çevre köyler ve ilçelerden öğrencilerimiz var. Şu anda bu yerlerden kazanıp da yerleşen öğrencilerimiz var.''

Işık, 7 sınıflarda kayıtların yapılmaya devam ettiğini ifade ederek, ''Yeni yapılan sınav sistemi değişikliğine uygun olarak dökümanlarımızı komple yeniledik. Ayrıca, öğretmenlerimize 1 ay boyunca yeni sistem ile alakalı olarak zümreler ve seminerler düzenledik. 10-28 Eylül tarihleri arasında kayıtlarımız devam ediyor. Öğrencilerimizin Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi’ndeki okuma salonlarına müracaat etmeleri gerekiyor.'' dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası