Ege Postası
Geri

Akaydın: STK’lar devletten hemşehri köyü kurulması için yer istesin

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, hemşehri dernekleri köyü kurmak istediğini söyledi. Akaydın, STK’ların devletten yer tahsisi alması üzerine bu projesini hayata geçirebileceğini ifade etti. Antalya Büyükşehir Belediye...
Akaydın: STK’lar devletten hemşehri köyü kurulması için yer istesin
Haberler / Genel
2 Temmuz 2013 Salı 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, hemşehri dernekleri köyü kurmak istediğini söyledi. Akaydın, STK’ların devletten yer tahsisi alması üzerine bu projesini hayata geçirebileceğini ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Yörük Türkmen Derneği’ni ziyaret etti. Kurulan yer sofrasında dernek üyeleri ile birlikte gözleme yiyen Akaydın, sorulan soruları cevaplandırdı. Akaydın, Türk halkının büyük bir kısmının Yörük kökenli olduğunu ifade etti. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Anadolu Kültür Festivali’ne Yörük Türkmen Derneği’nin dahil olmasını isteyen Akaydın. “Hemşehri dernekleri ile birlikte organize ettiğimiz etkinlikte mutlaka sizin de yer almanız gerek.” dedi.

Hemşehri derneklerini 4 yıldır bir arada toplamak istediğini belirten Akaydın, “Hemşehri Dernekleri Köyü oluşturma düşüncemiz var. Ancak yer bulamıyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak baskı grubu oluşturup, devletten bir yer tahsisi alabilirseniz, ben projesini, alt yapısını yapmaya hazırım. Üst yapısına da her türlü katkıyı koyarım.” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Akaydın, Yörük Türkmen Derneği Başkanı Kemal Tunç’a Atatürk portresi hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası