Ege Postası
Geri

Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti: Hesaplaşma mantığıyla hareket edilmemeli

Çözüm sürecinde Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, çalışmalarına Düzce'de başladı. Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, hiçbir zaman, hesaplaşma mantığıyla hareket edilmemesi gerektiğini belirterek, "Hesaplaşma...
Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti: Hesaplaşma mantığıyla hareket edilmemeli
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çözüm sürecinde Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, çalışmalarına Düzce'de başladı. Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, hiçbir zaman, hesaplaşma mantığıyla hareket edilmemesi gerektiğini belirterek, "Hesaplaşma mantığıyla hareket ettiğimiz zaman, bu sürecin başarıya ulaşma ihtimali zayıflar. O nedenle olaya daha farklı bir şekilde yaklaşmak gerekiyor." dedi.

Pelemir Otel'de düzenlenen toplantıda Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, sekreter Fatma Benli, üyeler Şemsi Bayraktar, Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Bendevi Palandöken, Düzce'deki sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, çözüm süreci kapsamında Karadeniz Bölgesi'nde halkın nabzını tutmak, bölge halkına bildiklerini anlatmak, halkın süreçle ilgili fikrini almak, endişeleri dinlemek ve bunları rapor etmek üzere oluşturulan bir heyet olduklarını ifade etti. Karadeniz Bölgesi'nde yaklaşık 2 aylık bir çalışma gerçekleştirileceklerini kaydeden Hakyemez, çözüm sürecinin Türkiye'nin kanayan yarası olan terör sorunu çözmeyi amaçladığını vurguladı. 30 yıldır ciddi bir terör sorunuyla karşı karşıya kalındığını belirten Hakyemez, "Onun için hükümet kendisine göre bir çözüm süreci başlattı. Bu bir cesaret. Hükümet başlattı fakat aynı zamanda sivil toplum boyutunda da anlatılması, değerlendirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. İşte biz bu nedenle çözüm sürecinde oluşturulmuş akil adamlar heyetinin içerisinde yer alıyoruz." açıklamasında bulundu.

Süreçte bütün Türkiye olarak dikkatli olmak zorunda olduklarını ifade eden Hakyemez, şunları dedi: "Bu süreçte çok dikkatli olmak zorundayız. Bütün Türkiye olarak dikkatli olmak zorundayız. Karadeniz insanı olarak dikkatli olmak zorundayız. Bu süreçte terör sorununa ilişkin çözüm önerilerini konuşurken, aynı zamanda hassas olduğumuz bazı hususlar var. Devletin bölünmez bütünlüğü, verdiğimiz şehitler ve benzeri hususlar. Bu nedenle burada hiçbir zaman, hesaplaşma mantığıyla hareket etmemek gerekiyor. Hesaplaşma mantığıyla hareket ettiğimiz zaman, bu sürecin başarıya ulaşma ihtimali zayıflar. O nedenle olaya daha farklı bir şekilde yaklaşmak gerekiyor. Akan kanın durması, terörün sonlanması, sorunların siyaset yoluyla konuşulması ve siyaset yoluyla çözüm aranması meselesidir. Hükümetin bu cesaretli adımı önemli."

Hakyemez, toplantıdaki önerileri, endişeleri, talepleri rapor haline getireceklerini kaydetti. Toplantıya, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Düzce Engelliler Derneği Başkanı Erol Altıntaş, Ayışığı Derneği Başkanı Abdülvahap Özen, Memursen İl Başkanı Orhan Kılıç, MÜSİAD Düzce Şubesi üyeleri, Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Caymaz ile sivil toplum örgütlerinin üyeleri ve kanaat önderleri katıldı.

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti'nde yer alan Heyet Başkan Vekili Vedat Bilgin, üyeler Kürşat Bumin ve Orhan Gencebay, toplantıya katılmadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası