Ege Postası
Geri

Akıllı çöp toplama sistemiyle yakıttan tasarruf sağlanacak

Başakşehir Belediyesi, daha temiz ve modern bir Başakşehir için yeraltı çöp konteyneri uygulamasını yaygınlaştırıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü yılbaşına kadar 400 konteynerin montajını daha tamamlayacak. Proje ile birlikte yer altı...
Akıllı çöp toplama sistemiyle yakıttan tasarruf sağlanacak
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başakşehir Belediyesi, daha temiz ve modern bir Başakşehir için yeraltı çöp konteyneri uygulamasını yaygınlaştırıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü yılbaşına kadar 400 konteynerin montajını daha tamamlayacak. Proje ile birlikte yer altı çöp konteynerlerine yerleştirilecek akıllı çöp toplama sistemi sayesinde, çöp miktarı konteynere gitmeden araçtan veya merkezden tespit edilerek aracın rotası belirlenecek. Böylelikle, aracın gereksiz mesafe kat etmesinin önüne geçilecek, yakıttan tasarruf sağlanacak.

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelinde uygulanmaya başlayan modern yer altı çöp konteyneri sistemiyle, çöp ve atıkları yer altında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçerken görsel kirliliği de ortadan kaldırıyor. Kayaşehir’de 200 konteynerin montajı Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapıldı. Kayaşehir’den sonra Başakşehir 1. Etap ve Boğazköy’de de çalışmalar başladı. Yılbaşına kadar Başakşehir genelinde 400 çöp konteyneri yerleştirilmesi planlanıyor. Çalışmaların bitmesinin ardından diğer bölgelerde de montaj işlemine devam edilecek.

Başakşehir’de yaşayan vatandaşların ihtiyaçları ve atık eğilimleri göz önüne alınarak geliştirilen Modern Yer altı Konteyneri Akıllı Çöp toplama projesi hijyenik, uzun ömürlü, estetik görünümlü konteynerlerle çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası