Ege Postası
Geri

Akkuyu Nükleer Santralinin ÇED raporu 2. toplantıda değerlendirilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nun 1. İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısı’nı gerçekleştirdiği bildirildi. Komisyonun, kamu kurum ve kuruluşları...
Akkuyu Nükleer Santralinin ÇED raporu 2. toplantıda değerlendirilecek
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nun 1. İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısı’nı gerçekleştirdiği bildirildi.
Komisyonun, kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerden gelen görüşler doğrultusunda yeterli hazırlıkların yapılabilmesi için değerlendirmesini 2. İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısı’na bıraktığı kaydedildi.
Akkuyu NGS'den yapılan açıklamada Mersin'in Gülnar ilçesi, Büyükeceli Beldesi’nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesine ilişkin ÇED Raporu İnceleme ve Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki 1. İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısı’na, komisyon üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), Yeşil Barış Derneği, Greenpeace, Ekolojik Kolektif Derneği, Türk Tabipleri Birliği gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ÇED raporu hakkında değerlendirmelerini hem sözlü hem de yazılı olarak komisyona iletti.
Daha sonra komisyonda bulunan kuruluşların temsilcilerinin değerlendirmeleri alındı. Birçok kuruluş temsilcisi 3 bin sayfanın üzerindeki raporu inceleme sürecinde olduklarını belirterek, değerlendirmelerini komisyona daha sonra yazılı olarak ileteceklerini bildirdi. Bunun üzerine Komisyon Başkanı Erdal Saraçoğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerden gelen ek inceleme süresi ve görüşler doğrultusunda değerlendirmesini, 2. İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısı’na bıraktı. Bu süre zarfında kurumlardan yazılı olarak gelecek görüşler, Akkuyu NGS A.Ş tarafından ÇED Raporu’nda dikkate alınacak. Komisyon çalışmalarına bu çerçevede devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası