Ege Postası
Geri

Akpınar: "Karşıyaka'yı gençlerle yöneteceğiz"

Yaklaşan yerel seçimler öncesi alandaki çalışmalarına hız veren CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel yönetimlerde gençlerin de söz sahibi olmasının önünü açmak ve genç nüfusa yönelik projeler geliştirmek için önemli bir adım attı. Partisinin gençlik kollarında yetişmesiyle her fırsatta övünen Akpınar, Ulusal Gençlik Parlamentosu ile 'İyi Niyet Sözleşmesi' imzaladı. Akpınar "Karşıyaka'yı genç kardeşlerimle birlikte yöneteceğiz. Gezi ruhunu Karşıyaka'da da yaşatacağız.
Akpınar:
Haberler / Yerel Politika
23 Şubat 2014 Pazar 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler, Neredesin" projesine, CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar da dahil oldu. Iyi Niyet Sözleşmesi'ni imzalayan Akpınar, gençlere yönelik projelerini anlattı. CHP Karşıyaka İlçe Binası'nda gerçekleşen imza törenine Akpınar'ın yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Ali Karaege, Ulusal Gençlik Parlamentosu Yönetim Kurulu üyesi Serap Özbey ile proje ortaklarından Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır da katıldı.

GEZİ RUHU YAŞAYACAK

Mart ayındaki seçimlerde başkan seçilmesi halinde, ilçeyi gençlerle birlikte, katılımcı bir anlayışla yönetmek istediğini söyleyen Akpınar "CHP'nin gençlik kollarından yetişen genç bir belediye başkan adayı olarak, Karşıyaka'daki genç nüfusun enerjisinden, dinamizminden en yüksek seviyede faydalanacağız. Ilk adım olarak, meclis listemizde genç kardeşlerimize de yer verdik. Görev yapacağımız süreçte, Gezi'deki dayanışma ruhunu Karşıyaka'da yaşatacağımıza inanıyoruz. Atatürk'ün emanetlerine, yine O'nun gençleri sayesinde sahip çıkabiliriz. Gençler üretkendir. Onlardan korkmayın" dedi.

İSTİHDAMI ARTIRACAĞIZ

Belediye başkanı seçildiği taktirde gençlere yönelik önemli projeleri hayata geçireceklerinin müjdesini veren Akpınar; "Belediye meclisinde, gençlere yönelik plan ve projelere daha çok yer vereceğiz. Gençlerin istihdamını artıracak adımlar atacağız. Bu konuda tüm dinamikleri hayata geçireceğiz. Stratejik planlarımıza, genç kardeşlerimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini dahil edeceğiz. Ilçe genelinde açacağımız gençlik merkezleri ile gençlerimizi üretime ve sosyal aktivitelere yönlendireceğiz. Tüm bunları yaparken de üniversiteler, sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde hareket edeceğiz" diye konuştu.

YÜZDE 26 GENÇ NÜFUS

Proje ortaklarından olan Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır ise "Ülke nüfusumuzun yüzde 26’sını 15 - 29 yaş arası gençler oluşturmaktadır. Ülkemizde 30 yaş altı 15 milyon genç seçmen bulunmaktadır. Bizler Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak yerel seçimlerde, gençlerin karar alma süreçlerine daha çok katılmasını arzu ediyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası