Ege Postası
Geri

“İzmir’e gelip özür dileyecekler”

Gündüz Menemen’de gerçekleştirdiği programının ardından Balçovalılar ile buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte ilçe seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Balçova Belediye Başkanı halk için hizmet adına beş yıl daha izin isterken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise, 30 Mart tarihinin AK Parti için çöküşün başlangıcı olacağını kaydederek, “Üç ayrı seçimimin startı olacak 2014 yılını Türkiye için kurtuluş yılı ilan etmek zorundayız” dedi.
“İzmir’e gelip özür dileyecekler”
Haberler / Yerel Politika
22 Şubat 2014 Cumartesi 22:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Balçova’da gerçekleştirilen açılış törenine İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın yanı sıra, CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Yöneticileri, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Mehmet Ali Susam, CHP PM ve YDK Üyeleri, CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pektaş, CHP Eski Milletvekili Ahmet Ersin, CHP İlçe Başkanı Ayfer Eryılmaz, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili ile Balçova halkı katılım gösterdi.

“YANDAŞLARA DEĞİL, HALKA HİZMET ETTİK”

Belediye meclis üyelerinin de halka tanıtıldığı törende söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz Çalkaya ile birlikte on yılı geride bıraktık. İnsan odaklı, sosyal demokrat felsefeniz ve CHP’li olmanın gereği olarak, insana hizmet etmek için çalışıyoruz. Bu prensibimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bizi biz yapan da bu. Hiçbir kararımız genelin dışında, şahıslara, yandaşlara, hısıma, akrabaya, oğlana, kıza, geline, damada, amca oğluna, dayı oğluna olmadı. Hep genelin yararına çalıştık, ürettik. Layık olamaya çalıştık” diye konuştu.



TARTIŞMALI SONDAJ İZNİNİNE “RANT” TEPKİSİ

Başkan Kocaoğlu, konuşmasının devamında Büyükşehir Belediyesi’nin Balçova’da yürüttüğü çalışmalara değinerek son dönemlerde sıkça tartışılan statlar konusuna da açıklık getirerek şöyle konuştu; “Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Göztepe Stadı’nı engellemek için jeotermal kazı izni verdi” dediler. Bizim böyle bir izin verme yetkimiz yok. Bu izni veren İl Özel İdaresi’dir. Bu işin bir tarafı, belediyeyi suçlamak için yapılan bir manipülasyon. Burada ikimizin ortak olduğu bir Jeotermal A.Ş. var. Kasasında 14 milyon TL nakit para var. Siz bu kenti düşünüyorsanız, bu konuda uzman olmuş şirket dururken, uzman kadro dururken, Türkiye’deki jeotermal sahaları içerisinde en verimli yönetilen termal sahaları Balçova ve Narlıdere iken, sondaj iznini niye başkasına veriyorsunu? Ne için, amacın ne, hedefin n? İşin bir çamur atma tarafı, bir de bu rant tarafı var.”

“CHP’Lİ BELEDİYELER İLE RANT PAYLAŞAMIYORLAR”

İnciraltı’nın planlanması konusuna da değinen Kocaoğlu şunları dile getirdi; “Göreve başlar başlamaz buranın planlanması gerektiğini söyledim. 31 Mart 2008’de Paris’te EXPO seçimini kaybettikten sonra ilk yaptığım açıklamada, burayı turizm bölgesi ilan ettiniz, gelin burayı İzmirli hemşerilerimiz ve meslek odalarımız ile birlikte kentin yararına planlayalım dedim. Turizm Bakanlığı ile oturduk görüştük. Dünyanın en güzel kara parçalarından bir tanesini kentin kalkınması için planlansın dedim. Ertuğrul Günay iyi niyetle uğraştı ama AK Parti hükümetini aşamadı. Sonra 2020 EXPO için burayı bir sağlık konsepti ile planlayalım dedim. Burayı sağlık üssü yapalım dedim. Yine ses yok. CHP belediyeleri ile rant paylaşamayacaklarına göre, ipe un seriyorlar. Ben buradan bunu anlıyorum…”

“2014 YILINI KURTULUŞ YILI İLAN EDECEĞİZ”

2014 yılında üç ayrı seçimin startının verileceğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Yerel seçimlerde ilk sınavı vereceğiz. Bu bizim için bir adalet sınavı, insanlık sınavı, çoluğumuzu, çocuğumuzu koruma sınavı,i geleceğimizi koruma sınavıdır. Oradan aldığımız güçle cumhurbaşkanını ve hükümeti seçeceğiz. 17 Aralık’tan sonrasını hepimiz biliyoruz. Bundan kurtulmanın yolu bellidir. Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşları için, İzmirliler için, 2014 yılını kurtuluş yılını ilan etmenin ilk ayağı 30 Mart yerel seçimlerdir. Bir yerlerden kurgulanan işlere kapılmadan, organizasyonlara kapılmadan oyumuzu birleştirip açık ara galip gelmemiz gerekmektedir.  Ne olduğumuzu, nereden geldiğimizi ,neler yaptığımızı bilmek zorundayız” dedi.

“30 MART’TA AKP’NİN ÇÖKÜŞ SÜRECİ BAŞLAYACAK”

AK Partili rakibi Binali Yıldırım’ın söylemlerine ve AK Parti cephesinden gelen eleştirilere sert yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Siz İzmir’e gavur dediniz m? Siz İzmir’e irfanı eksik dediniz m? Ey aday siz İzmir’in vekili olmaktan hicap duyuyorum dediniz m? Siz sayın Başbakan İzmir Binali Yıldırım’a AKP’ye muhtaç dediniz m? İzmir’de oy alabilmesi için o başbakan İzmir’den özür dilemek zorundadır. Bir yol turmuşlar, diyorlar ki; “Oyu ver, hizmeti al. Oy vermezsen hizmet yok” diyorlar. Bu tehdit, bu abanın altında sopa gösterme başka vilayetlerde oy getirebilir. Burası İzmir… İzmir’de sökmez… Burası Türkiye’nin en aydınlık kenti. Burada bunlar sökmez. Sökmeyecek... Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çöküş süreci İzmir’de 30 Mart’ta başlayacak” diyerek sözlerine son verdi.  



 ÇALKAYA BEŞ YIL DAHA İZİN İSTEDİ

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Balçova halkına seslenerek “Ben sizlere beş yıl daha hizmet etmek istiyorum” dedi ve şöyle devam etti; “Sizler dur diyene kadar yoluma devam etmek istiyorum. En zor günümde yanımda oldunuz. Bizim belediyeciliğimiz farklı. Bizim kıblemizde insan var. Biz zorun zorda olanın yanında olduk. Bu belediyecilik anlayışı benim de değil. Sosyal demokratlık CHP’nin özünde var. Biz kimsesizlerin kimsesi olmak için yola çıktık. Bizim rotamız bu. Biz doğduğunuz günden en son nefesinizi verdiğiniz güne kadar kapınızdayız. Siz den beş yıl daha izin isteyeceğim, beş yıl daha görev almak istiyorum. Genç bir kadro ile yola çıkıyoruz. Kadromuzda Kadın üyelerimiz ve genç yelerimiz ağırlıkta. Bu kent içki masalarında birilerine meze yapılmayacak demiştik. Büyümemiz için bu kentte rant da yaratacağız ama, birilerine, yandaşlara değil. Rant tüm Balçova’nın olacak. Bizim en büyük şansımız, İzmir’in babası Aziz Baba. Ne zaman başımız dara düşse, kapısını çaldık. O bizim için beş yıl daha görev yapacak. Yine kapısını çalacağız” dedi.

ENGİN’DEN “OYLARI BÖLMEYİN” ÇAĞRISI

CHP İl Başkanı Ali Engin, seçim hazırlığını son hızla sürdüren örgüte başarı dileklerini ileterek, “30 Mart gecesine kadar çalışmamız lazım. Bazı arkadaşlarımız aday olamadı. Bu yönde bir eksiğimiz varsa kendilerinden özür diliyorum. Herkesin her şey olduğu bir düzen maalesef yok. Aslolan partimizdir. Biz bu sorunu kendi aramızda aşarız. Ama kalemini satmış bazı arkadaşlarımız devamlı bu yarayı kaşıyorlar. Bu da il başkanı olarak beni üzüyor. Bunu hep beraber aşmamız lazım. Oylarımızı birleştirmemiz lazım. Sayın AKP’li aday “İzmir köy oldu” diyor. 400 milyona fuar yapan, 300 milyona gemi alan, 120 bin eve süt dağıtan bir köy, körfezini temizleyen bir köy, Türkiye’deki çevre yatırımlarının yüzde 30’una sahip bir köy. Ve bu köy, dünyadaki metropoller arasında en hızlı gelişen 4’üncü köy. Ve bu köyün başkanı geçen yıl dünyanın en başarılı başkanı seçiliyor. Böyle bir köyde yaşamaya devam edeceğiz. Kendi siyasal geleceklerini toplumun geleceklerinin önünde tutanlara İzmirliler geçit vermeyecekler. Oylarını bölmeyecekler. Biz İzmirliyiz, en iyisini yaparız” şeklinde konuştu.

MOROĞLU KÜSKÜNLERE SESLENDİ

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, Balçova’da hedeflerinin oy oranlarını yüzde 69’dan yüzde 75’e çıkartmak olduğunun altını çizerek, “Hayal kurmayanlar, hayalinin peşinde koşmayanlar, ne Balçova’ya ne de Türkiye’ye fayda sağlayamazlar. Çalkaya burada bunu gerçekleştirdi.B u seçimlerde hiçbirimizin kariyer planlarımız olmadığını vurgulamak isterim. “CHP varsa herkes için var” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun laflarını unutmamak lazım. Tıpkı 1968’lerde Deniz Gezmiş’lerin yürüyüşündeki gibi aynı çatı altında buluşmalıyız. Bu seçimler birilerini başkan yapma davası değil. Asıl davamız 30 Mart’ta bu iktidarın gidişinin müjdesini vermektir. Bunun için Balçova’daki oyumuzu yüzde 69’dan yüzde 75’e çıkartmak için her kapıyı çalacağız. Türkiye sevdası ile yandığımız için tüm dürüstlüğümüz ile oy isteyeceğiz. Grekirse, yanlış yaptıysak özür de dileyeceğiz. CHP varsa, herkes için var. Hiçbir zaman küsmek, kenara çekilmek gibi bir davranışı CHP’li olmaya yakıştırmamam. Onlara da bu mücadeleye katılma çağrımızı yineliyorum. Canımızı dişimize takarak, tüm gücümüzü kullanarak çalışacağız. Artık tartışmayacağız. Kim bir oy fazla alır mücadelesi vereceğiz. CHP’ye leke sürmeye kalkanları asla affetmeyeceğiz. Mehmet Ağar’ların izinden değil, Deniz Gezmiş’lerin izinden, Mustafa Kemal’lerin izinden yürüyenlere selam olsun. Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek dedik. Gün  geldi, devran döndü, sıra hesapta. Hesabı da 30 Mart’ta sizler keseceksiniz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası