Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a flaş çıkış

Menemen Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak hizmet projesi kapsamında yapımına başlanan Menemen Belediyesi Hizmet Binası’nın temel atma törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın dün Bayındır’da dile getirdiği “Sizin 10 yıldır İzmir’e yaptıklarınız bizim yaptıklarımızın zekatı kadarsa, buna da İzmirli teşekkür eder. Bugüne kadar İzmir için ne yaptınız'” sözlerine sert yanıt verdi.
Başkan Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a flaş çıkış
Haberler / Yerel Politika
22 Şubat 2014 Cumartesi 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gerçekleştirilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yanı sıra, CHP İl Başkanı Ali Engin, İl ve İlçe Yöneticileri, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe belediye başkan adayları, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarını temsilcileri, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 “ADIM ADIM YERELDE KALKINMA”
Törene katılan vatandaşların “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” ve “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “10 senedir Tahir kardeşimiz ile birlikte çalışıyoruz. Menemen’in tüm sorunlarını hallettik. Hem ilçe belediyelerimiz, hem de kooperatiflere, hem de kırsal kesimdeki herkese elimizi uzatarak, yerelde kalkınma projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. İzmir bugün hangi kriterden bakarsanız bakın, dünya metropolleri içerisinde en hızlı büyüyen metropol oldu. Biz kentin kalkınması için ayrım yapmadan, hep mağdurun, mazlumun yanında olarak belediye başkanlığı görevimizi sürdürüyoruz. Bizde kayırmacılık,bizde yalan yok. Bizde eşi dostu zengin etmek yok. Biz halk için, hemşerilerimiz için çalışıyoruz, üretiyoruz” dedi.



 “HAVUZLARIN ZEKATINI VERDİNİZ Mİ'”
Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yerel seçim kulvarına girdik” diyerek sözlerine devam ederken, rakibi Binali Yıldırım’ın “Sizin 10 yıldır İzmir’e yaptıklarınız bizim yaptıklarımızın zekatı kadarsa, buna da İzmirli teşekkür eder. Bugüne kadar İzmir için ne yaptınız'” sözlerine şöyle yanıt verdi; “Sayın aday Bayındır’a gitmiş. İstanbul Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ı da getirmişler ve sözleşmeli çiçek alımı gerçekleştirmişler. “Sizin yaptığınız hizmetler, bizimkilerin zekatı olmaz” demişler. Bayındır’da çiçek alımını ilk biz gerçekleştirdik. Şimdi gelip bunu siz alıyorsunuz. Biz seviniyoruz ve teşekkür de ediyoruz. Ne güzel bir rekabete girdiniz. 2 senedir çiçek almaya geldiniz. Bayındırlı çiçek üreticileri adına ve İzmir’e bıraktığınız para için teşekkür ediyorum. Zekat meselesine gelirsek, kitabımızda zekatın oranı yoktur. Ama bazı gelenek göreneklere ve inanışlara göre özellikle 40’ta bir olarak hafızlara yerleşmiştir. İzmir kentinin tamamı merkezi bütçeye 2012 yılında 37 milyar lira katkıda bulundu. Onların bu kente yaptığı yatırım ise 50’de 1. Ya biz zekatı bilmiyoruz, ya siz hayatınız boyunca zekat vermediniz. Ya da hesabı şaşırtıyorsunuz. Kim kime zekat veriyo? Siz hiç tapeleri çıkan havuzların zekatını verdiniz m? Yüce rabbim havuzların zekatını kabul eder mi'”

“BUNLARIN AMACI ŞOV YAPMAK”
Sözlerinin devamında İzmir Valisi Mustafa Toprak’a yönelik eleştirilerini dile getiren Kocaoğlu, “Bizim bir valimiz var, trafik problemi yaşanıyor, trafik polislerini sokağa çıkartmayıp bizi suçluyor. Adayla birlikte açılışlara gidiyor. Dün Bayındır’da 2 sene önce hizmete giren PTT binasını hizmete açtılar. Bir tarafta PTT Genel Müdürü, bir tarafta sayın aday. Gaziemir’de Salih İşgören Vakfı hastane yaptırdı. Hafriyatını biz kaldırdık. Açılışını onlar yaptı. Ne beni, ne de Gaziemir belediye başkanımızı çağırmadılar. Bunların amacı bu, şov yapıyorlar” dedi.

 “7070 PROJE”YE GÖNDERMEDE BULUNDU
Binali Yıldırım’ın yerel seçimler için vaatlerine de değinen Kocaoğlu, “7070 projeden bahsediyorlar. Sayın Başbakan da geldiğinde 773 projenin açılışını yaptı. 5 dakika bile sürmedi. Niy? Öyle bir proje yok. Rakamları büyüt… Minübüslerin toplu ulaşıma entegre olması için bir süredir çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şimdi de “Minibüsleri devreye sokacağız” diye proje yapmışlar. Biz projelerimizi diğer adayların seçim bildirgelerinde görmekten haz duyar, övünürüz. Demek ki öyle projeler yapmışız ki, herkes tarafından kabul görüyor” dedi.

"KOCAOĞLU: ALLAH ÖYLE EVLADI..." HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ
 
“ALAN MEMNUN, SATAN MEMNUN…”
Sözlerinin devamında Ağaçlıyol’da bulunan Karayolları arazisini satışı ile ilgili olarak isim vermeden AK Parti’li belediye meclis üyesi Murat Akdemir’i eleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti 10 sendir ne yapıyor'” Bu hükümet 10 senedir ne yapt? Kamu mallarının tamamını satıyorlar. Devlet kurumların binalarını istediğine, istediği fiyattan satıyorlar. Ve bu arazilerin ihalesine girip alan da on senedir İzmir’de Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve imar komisyonu üyesi... Bir CHP’li meclis üyesi böyle bir şey yapsa, siz bizi suçlarsınız. Ama kimseden tık yok… Alan memnun, satan memnun. O da oraları almıyor, aracılık yapıyor, komisyonculuk yapıyor. Yap-işlet-devret ile istediği fiyattan, istediği adama, istediği sürede yatırım yaptırıyorlar. Mal devletin, iş devletin, yolcu garantisi, araba garantisi devletten, kredi garantisi devletten… Ve korkunç bir şekilde maliyetli projeler ortaya çıkıyor. Bugün özel sektörün yap-işlet-devret ile aldığı otobanlar, bunların yaptığı bölünmüş yollardan daha ucuza mal oluyor. Yani bölünmüş yolları da öyle bir ihaleye çıkarıyorlar ki, milletin cebinden yandaşlara rant sağlıyorlar, zenginlik sağlıyorlar. Bir de bunun karşılığında, bölünmüş yol yapıyorlar. Daha onu pazarlamayı bulamadılar. Onu da yakında bulurlar… Daha bir sürü satacakları şey var…” ifadelerini kullandı.



 “YÖNETİCİLER BEŞ SENE DOĞRU DURACAK”
“Bu ülke zengin” diyerek sözlerini sürdüren Kocaoğlu, “Bu ülke toprağı ile, tarımı ile, insanı ile, yetişmiş insan gücü ile, sanayisi ile, coğrafi konum itibarı ile, ticareti, turizmi ile, hizmet sektörü ile zengin. Bu ülkede yöneticiler beş sene doğru duracak, bu ülke itibar kazanır. Borçlarını öder, bu ülke ikinci beş senede de hak ettiği yere gelir. Bunu on senedir yaptığım büyükşehir belediye  başkanlığından biliyorum. “En borçlu belediye” diye çarşaf çarşaf haberlerimiz çıkıyordu. Borçlarımızı bitirdik. Şimdi proje yapıyoruz, kenti kalkındırıyoruz” diyerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte olduğunu dile getirdi.

 “BİZİ BU BELADAN KURTARIN…”
Selçuk’ta yaptıkları meyve  paketleme, kurutma ve ilaçlama tesisi ile 400 milyon yatırımla hayata geçirilecek olan Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı gibi projelerinin sosyal demokratlık örneği olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, dünyanın en hızlı gelişen metropolünün İzmir olduğunun altını çizerek, “Biz kul hakkı yemeden, vatandaşın milletin malını kendi malımızdan fazla koruyarak, yetim hakkına el uzatmadan çalışıp sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Sizden oy istemiyorum. Sizden bir şey istiyorum, kimi namuslu biliyorsanız, ona oy verin. Namuslu insanlara oy verin ki, bu ülkenin değerleri, malları heba olmasın, yandaşlara satılmasın. Bu tür işler yapılmasın. Hakimler akşama kadar yer değiştirmesin. Savcılar yer değiştirmesin. Emniyet müdürleri yer değiştirmesin. İzmir’de bir emniyet müdürü 32 gün kaldı... Meçhule gidiyoruz. Diktatörlüğe gidiyoruz. Bu iktidarı değiştirmek , bu ülkenin yönetimini namuslu insanlara bırakmak vatandaşlık görevimizdir. Bana oy verin diye değil, namuslu insanlara oy verin ve bu beladan bizi kurtarın diye sesleniyorum.  Kurtarın ki, benim arkadaşlarım operasyon yapıldığı zaman savcının, hakimin, polisin yeri değişmesin, alnımız ak, yüzümüz pak hesap verdik. 22 ay yattılar…. Ne evlerinde para vardı, ne ayakkabı kutuları vardı, ne de elbise torbaları vardı... Bunlar 57 günde çıkıyor. Bir kısmı savcılar, polisler, savcılar, hakimler ayarlandıktan sonra ifade vermeye gidiyor. Çok yakında o İranlı adam da dışarı çıkacak… Banka müdürü gibi, bacanak gibi tutuklanmayacak. O da çıkacak...” dedi.

 “VERECEĞENİZ OY KADAR”
Sözlerinin sonunda, kendisine “Vur vur inlesin, Binali dinlesin” şeklinde slogan atan Menemen halkına şaka ile karşılık veren Kocaoğlu, “Bu belediye hizmet binasını bana vereceğiniz ve Tahir Başkan’a vereceğiniz oy kadar yapacağız” derken, Aziz Kocaoğlu’nun bu sözleri uzun süren gülüşmelere yol açtı.

 ŞAHİN “BELEDİYENİN ANAHTARI” İÇİN SÖZ VERDİ
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak, “Zor şartlar altında eski binamızda görev yaptık. Ancak hiçbir zaman sokaktaki sorunu halletmeden yeni hizmet binamızı yapmayı düşünmedik. Yeni hizmet binası yapanlar toplumda kendisine saray yapıyor gibi değerlendiriliyor. Ancak bizim sokağımızda büyük sorunlar vardı. Öncelikle bunları halledilmesi gerektiğine inandığımız için bunu erteledik. Yeni katılan beldelerle birlikte iş yükümüz de arttı ve yeni bir hizmet binası yapmanın da zamanı geldi dedik. Cumhuriyet Meydanı’nın temelini atarken, bize rakip siyasi partiler “Başkan bu çukurda boğulacak” demişlerdi. Tepe Restoran ve Konukevi’ni yaparken de, “Tepetaklak olacak” dediler. Ama öyle bir güç vardı ki, Başkan Kocaoğlu bizi bu çukurdan çekip aldı. O elin adı da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan başkası değildi. Biz ne çukurda boğulduk, ne de tepetaklak gittik. Bu yeni alanda öyle  bir çalışacağız ki, bize verdiğiniz güçle birlikte, Atatürk’ün bize gösterdiği sosyal demokratlık anlayışı ile birlikte, beş sene daha aşk ile, şevk ile görev yapmaya devam edeceğiz. 30 Mart’ta herkesin gönlü bir yerde. Bu yerel seçimlerin öneminin altını çizmek istiyorum. BU dönemde de Menemenli hemşerilerimizin bana sağladığı katkıyı sürdüreceğine inanıyorum. Yerel seçimlerde oy oranını en çok arttıracak ilçe olacağımıza ve belediyenin anahtarını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sunacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

10 AY  İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
Geçtiğimiz aylarda belediye hizmet binasının yapımı için ilk kazmayı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in vurduğu tesisin 10 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor. 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek yeni hizmet binası, 2 ayrı kapalı alana sahip, otopark ve toplantı salonunun yanı sıra vatandaşlara hizmeti kolaylaştıracak 3 katlı modern bir yapı içerisinde inşa edilecek. 160 kişilik meclis salonu da olacak belediye binasında tüm birimler tek binada toplanacak. 2009 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile birlikte kapatılan 7 beldenin de yetkilerini alan Menemen Belediyesi’nin artan yükünü hafifletecek yeni hizmet binası dahil olmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından bu yana ilçe geneline toplam 186 milyon 500 bin TL yatırım desteği sağladı. Yeni hizmet binası, kamulaştırma bedeli ile birlikte toplamda 7 milyon 724 bin TL’ye mal olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası