Ege Postası
Geri

Taşer öncelikli projelerimiz var

“Projelerimize kimse yetişemez, İzmir’in kaynaklarıyla, İzmirli’ye kazandıracak projelerimizle geliyoruz. İzmir çok zaman kaybetti, bunu telafi etmek için çok çalışacağız” diyen Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, Petrol- iş sendikasını ziyaret etti, şube temsilcilerinin sorularını yanıtladı.
Taşer öncelikli projelerimiz var
Haberler / Yerel Politika
22 Şubat 2014 Cumartesi 12:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir’in yüzde 55'inin kaçak yapılar olduğunu söyleyen Taşer, “İzmir’in yüzde 60 binası risk altındadır. 2014- 2020 yılları arasında İzmir’e 283 bin konut yapmamız gerekiyor. Eğer bunlar hayata geçirilmezse yüzde 400 kiralar artacak, acil müdahale etmemiz gerekiyor. TOKİ amacından sapmış durumda. Biz İzmir’e toplu konut hamlesi başlatacağız dar gelirlihemşehrilerimizin sahip olacağı 20 bin konut ilk beş yıllık planlarımızın içinde öncelikli projemizdir.  Özel sektörü de boş bırakmam, özelsektöre imarlı inşaat yapabilecek arsalar verip her türlü desteği sunacağız. Öncelik konut, ulaşım, çevre düzenlemesi, kentsel dönüşüm ve adil paylaşımdır.” dedi

Tarım Kampüsü KuracağızSendika temsilcilerinin sorularına cevap veren MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer; “İzmir’in bütün paydaşlarıyla tarama konferansları başlatmak istiyorum. Ege bölgesinde kalkınma planlarını hazırlamamız gerekiyor, İzmir için yıllık stratejik planların düzenlenmesi gerekiyor. İzmir tarım kenti deniyor fakat ne hükümet ne de belediye bu yolda hiçbir adım atmıyor.  İzmir, tarımda çok önemli bir güç ama Türkiye’de kurulan Tarım Organize Sanayi bölgelerinden nasibini almamış, İzmir’e çok acil organize tarım sanayi bölgelerinin kurulması gerekiyor,  İzmir’e tarım kampüsünün kurulması gerekiyor. İşte biz bunları gerçekleştireceğiz. Unutulan, yok sayılan değerlerimizi ve kaynaklarımızı hizmete sunacağız, kullanıma açacağız. Sonuç olarak İzmir kendi kaynaklarıyla üretecekve İzmirliler kazanacak”.
 
Vizyonu olmayanlar, İzmir’i tıkadıBunlar tamamen vizyonsuz idarecilerin şehrimize verdiği zararlardır. Geleceği görememek, dünyayı anlayamamak, İzmir’in büyüdüğünü ve geliştiğini görememek eşittir AKP ve CHP  İzmir’i diyebiliriz” diye sözlerini sürdüren Taşer, “İzmir’de bir başka eksiklik de yüksek teknolojiye dayalı sanayiinin olmaması ve bu sanayi ile koordineli çalışacak üniversitelerin olmaması, bunları da getirmek, bu zemini oluşturmak zorundayız” dedi.

Tarım Organize Sanayiler GetireceğizMHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Taşer, yaptığı konuşmada projelerinden bahsederek “İzmir'in iki bölgesi var; Menderes ve Bakırçay. Bir bölgeye organize tarım sanayinin kurulmasını sağlayacağız, diğer bölgeye de benim düşündüğüm bir tarım kampüsü kurulmasını sağlayacağız. Bu tarım kampüsünde İzmir’deki bütün tarım arazilerinin bir toprak analizinin yapılması İzmir’de kullanılan bütün suların, su analizinin yapılması ve süt analizlerinin yapılması gibi konuları içerecek planların kurulması, işletilmesi ve hangi ürün nereye dikilmeli pazarlanması ne kadar sağlanabilir buna göre bu tarım kampüsünde bilim adamlarımızın toplantılarıyla gerçekleşecek. Hangi tohum daha sağlıklı, çiftçiye tohumu sağlıklı ve ucuz bir şekilde temin edilip sağlanması, tohum takas birimlerinin oluşturulması, tarım ve hayvancılık yapmak için hayvan sağımı konusunda kurslar ve sertifikalar verilmesi,  Uluslar arası kongreler ve seminerlerin verileceği kongre salonlarıyla her türlü birliklerin sanayi ve ticaret odalarının üreticiyle tüketicinin karşılıklı bir araya geldiği bir yer düşünüyorum.

Türk Dünyası Pamuk Borsası Asıl iddialı olduğum konu İzmir’in Türk dünyasının pamuk borsasının kurulduğu bir yer haline getirmek dünya domates üretiminde bir numaraya getirmek dünya domates ticaret borsasının bu bölgede kurulmasını sağlamak ana hedeflerim bunlardır.” dedi.

Yap işlet, işlet ModeliMHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Taşer, “İzmir zaman kaybetmiştir bu zamanı kapatmak için çok sayıda proje yapmak zorundadır” diye konuştu.

Bu projeleri de belediye bütçesiyle yapmamız mümkün değildir diyen Taşer sözlerine şöyle devam etti. "Büyükşehir Belediyesinin yüzde 85'i iller bankası payından gelir. İzmir kendisi bütçeye yüzde 15 katkı verebilir. Yap işlet işlet şekliyle yap işlet devret demiyorum o sıkıntı yaratır biz ona projeyi gösterelim bu projeyi gerçekleştirelim. İzmir’e bir katkı konsun. Adam yapmak istiyorsa yapsın illa İzmir büyükşehir belediyesinden bütçe ayıracağım yapacağım böyle bir mantıkla bunu getirmek mümkün değil.  Esnafımız ve her türlü özel sektörümüz sermayelerini birleştirerek, birçok iktisadi faaliyetin içine girebilmelidir. Biz bu imkânı sağlayacağız. Söylemek istediğim her şeyi belediye bütçesiyle yapmaya kalkarsanız İzmir’in bu açığını kapatmanız mümkün değildir. İzmir çok geri kaldı bunu kapatmak için gerek yurtiçi gerek yurtdışı finansmanları işadamlarını getirmek lazım bunu yaparkende korkmamak lazım, ürkmemek lazım. Açık yüreklilikle herkesin gözü önünde bunları projelendirilip ilk önce İzmirli iş adamlarının çalışmasına sunacağız. Bizim bakış açımız bu şekildedir."  diye konuştu. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası