Ege Postası
Geri

Akpınar geride kalan 2 yılı değerlendirdi; Mış'larla yönetmedik, hizmet ürettik!

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel seçimlerin 2. yıl dönümünde '2 yıldır hep birlikte çalışıyoruz' sloganıyla proje ve hizmetlerinin değerlendirmesini yaptı. Akpınar geride kalan 2 yılı değerlendirdi;
Akpınar geride kalan 2 yılı değerlendirdi; Mış'larla yönetmedik, hizmet ürettik!
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Nisan 2016 Pazartesi 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, geride kalan 2 yıllık görev sürecini Gondol Kafe'de düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. 2 yılda kamu kaynaklarını en iyi şekilde kullandıklarını, şeffaf belediyecilik yaptıklarını ifade eden Akpınar, “ Belediyeler Sayıştay denetimli yerlerdir. Yasayla yönetilir. Dedikoduyla yönetilmez. Mış'larla yönetilmez. Gerçeklerle yönetilir. Bu anlayışla Karşıyaka Belediyesi olarak 2 yıldır yol aldık ve hizmet ürettik” dedi. Siyasetçilerin kent için çalışması gerektiğine dikkat çeken Akpınar, AK Partili vekilleri hedef aldı. Akpınar, stat ve çöp sorununa yönelikte çarpıcı mesajlar verdi.

TEŞEKKÜR EDEREK BAŞLADI
'2 yıldır hep birlikte çalışıyoruz' sloganıyla düzenlenen toplantıda Akpınar, “Mazbata aldığım 3 Nisan'dan bügüne kadar bana destek olan ailem, partili arkadaşlarım, mesai arkadaşlarım ve Karşıyakalılara teşekkür ederim. ” diyerek konuşmasına başladı.



KÜÇÜK BÜTÇELERLE BÜYÜK İŞLER
2 yılda 60 milyon yatırım yaptıklarını ifade eden Akpınar, küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratmak için çaba sarf ettiklerini isöyledi. Akpınar, “Yerel yöneticiliğin zor yapıldığı bir süreçteyiz. İnce bir ipte cambazlık yapıyoruz adeta. Küçük bütçelerle büyük işler yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştiriğimiz işlere sevgi aşk kattık” dedi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK YAPTIK
“Belediyecilik sadece yol kaldırım yapmak değil” diyen Akpınar, şöyle devam etti;
“Yol, park, kaldırım, temizlik yaptık. Belediye yasasındaki hizmetleri yerine getirdik. Onun dışındaki hizmetleri de yaptık. Kamu kaynaklarını en iyi şekilde kullandık. Şeffaf belediyecilik yaptık. Belediyeler Sayıştay denetimli yerlerdir. Yasayla yönetilir. Dedikoduyla yönetilmez. Mış'larla yönetilmez. Gerçeklerle yönetilir. Burası aile şirketi değil. Halka hizmet üreteceğiniz yerlerdir belediyeler. Bu anlayışla Karşıyaka Belediyesi olarak 2 yıldır yol aldık, kamu kaynaklarını en iyi şekilde kullandık ve hizmet yaptık.”

O ESERİ BIRAKTIM!
Ülke çapında büyük ses getiren 'Karşıyaka'nın Filizleri' projesinin önemine değinen Akpınar, “Çok önemli bir proje. Toplumsal dayanışmaya en çok ihtiyaç olunduğu dönemde ortaya çıkan anlamlı bir proje...Parayla yapılacak bir iş değil. Gönüllülük esasıyla yapılan insanların bütününe dokunan bir proje...Bana hep soruyorlar “5 yıl içinde bırakacağınız en önemli eser'” Ben o eseri bıraktığımı düşünüyorum. Çok önemli bir yerel yönetim eseri bıraktım. Anıtı yükseltmeyi herkes yapabilir. En güzel parkı yaparsınız. Kültür merkezi de yaparsınız ama insanın geleceğini oluşturacak projeyi herkes yapamaz. Karşıyaka'nın Filizleri'nin adece Karşıyaka İzmir değil Türkiye projesi olmasını amaçlıyoruz” dedi.



HAYALİM GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Karşıyaka'ya üniversite kazandırdıklarını ifade eden Akpınar, “İlçede üniverisite için arayışlara girdik. Anadolu Caddesi'nde boş duran herkesin top sahası diye bildiği yere bağışçı bir ailenin katkılarıyla üniversite kazandıracağız. Hayalim ilçeye Güzel Sanatlar Fakültesi kazandırmak” dedi.

ODA ORKESTRASINI ANLATTI
Kurdukları Oda Orkestrası'nın yılda 33 konser verip ülke çapında kültür sanat organizasyonlarının açılışlarında yer aldığını belirten Akpınar, “Oda Orkestramız adından sıkça bahsediyor. Kültür ve Sanatı önemsiyoruz. Çünkü gittikçe kültür ve sanattan kopan toplum haline geldik. Tiyatroyu önemsiyoruz. Belediye tiyatromuz ödüller alıyor. Binlerce insana ulaşıp sihirli kutunun karşısından insanları kurtarıyor. Hem güldürüyor hem düşündürüyor” ifadelerini kullandı.

ÇABUK HIZLI SORUN ÇÖZEN
“Yerel yönetimde en büyük keyif vatandaşa yaptığınız hizmet” diyen Akpınar, şöyle devam etti;
“ 7/24 ulaşabilen bir anlayışımız var. Sorunlara anında çözüm bulan bir anlayış sergiliyoruz. Çabuk ve hızlı hareket eden bir anlayışa sahibiz. Aday adaylığım, adaylığım ve başkan olduğumdan beri yerel yönetimleri resmi daire algısından çıkartıp kentin en büyük sivil toplum örgütü haline getirmenin gerekliliğini söyledim. Tabi ki yasalara bağlı olarak. Biz bunu yapıyoruz. Belediyede birinci kattan girin başkanlık katına kadar özel bir sektöre geldiğinizi düşünürsünüz.”

AK PARTİLİ VEKİLLERİ HEDEF ALDI
Siyasetçilerin kent için çalışması gerektiğine dikkat çeken Akpınar, “ Yerel yöneticiler hizmet ederken vatandaşın rahat yaşaması için çalışıyor. Siyaset ne yazık ki farklı bir ortamda ilerliyor. Siyaset insanların birbirini karalaması değil. Bugün kentte muhalefette olan milletvekilleri muhalefet yapıyorlar ama neye karşı muhalefet yaptıklarını bilmiyorlar. Hepimiz vatandaş için çalışıyoruz. Yerelde iktidar olan CHP'li başkanlar sosyal demokrat kimliği içinde yöneticilik yapıyor ve vatandaşı ayırmıyor. Bugün üzülerek görüyorum ki, AKP vekiller 'bize oy verirseniz biz yaparız' diyor. 2014'te hayaliniz gerçek olmadı. İnsanlar 5 yıl beklesin mi'” dedi.

STAT VE ÇÖP SORUNU!
Gazetecilerin kentteki stat ve çöp sorununu sorması üzerine Akpınar şu yanıtı verdi;
“Stat sadece Karşıyaka'nın değil İzmir'in sorunu...Sportif başarı statlardan kaynaklanmıyor. Akhisar Belediyespor örneği var. Sıkıntı yönetsel...Kent yöneticilerinin doğru planlama için doğru yerde stadı önermesi gerek. Ben de Büyükşehir Başkanımız da mevcut alanın (Yalı) doğru yer olmadığını düşünüyoruz. Örnekköy'de sadece stat değil spor kompleksi de yaparsınız. Buraya yapılması kente daha çok nefes verir. Yalı'ya stat kentin geleceğini katletmektir. Konutlar olmasa yakışırdı. Ama konutlar var. Orada stat yapılmak cinayet. Duygularımızla hareket etmemeliyiz. Gerçekler üzerine harelet etmliyiz. Türkiye'de statların birçoğu şehir dışına alındı. Stat konusunda siyasi fayda sağlama düşünülmemeli. AKP hükümeti gelsin doğru bir yerde stadı yapsın mikrofonu elime alır teşekkür ederim. İzmir'de kimse kendi bulunduğu yere katı atık bertaraf tesisi istemiyor. Dünya'da kent merkezlerinde çöp tesisleri var. Çöp ithalatı bile yapıyorlar. Çöpten para kazanıyorlar. Belediye olarak atık ayrıştırma merkezi açıyoruz. Yurttaş bilinciyle evimizde önce ayrıştırmalıyız. Bunu yapsak bugün çöp sorunu kalmaz. Çöpte yurttaş bilinci gerek. Harmandalı şehir merkezinde kalmış bir yer. İzmir'in ivediklikle kurtulması gerek. Bütün kurumların bir araya gelmesi gerek. Bir tane yeterli değil. Nereler doğruysa bir an önce yapılmalı. Ekonomiye de katkı sağlanması oluşturulmalı. İktidar muhalefet çekişmesinde İzmir zarar görüyor. Biat kültürü içinde siyaset yapanlar konuyu çıkmaz hale getiriyor.”



ROZETİMİ ÇEKMECEME KOYMADIM
Kentte siyaset yapan belediye başkanlarından olduğunun sorulması üzerine Akpınar, devlet memuru zihniyeti içinde başkanlık yapmayı düşünmediğini ifade etti. Akpınar, “Ben siyaset yapıyorum ama belediye başkanlığımda siyaseti değil hizmeti öne çıkartıyorum. Rozetimi çekmeceme koymadım. O rozet sayesinde seçildim. Aldığım yüzde 72'lik oy var. Halkın yüzde yüzünü kucaklıyorum. Biraz öncede söyledim. Siyaset birbirini karalama değil. Ben sosyal demokrat yerel yöneticiliğin ülke yönetimindeki önemini anlatıyorum. AKP'ye MHP'ye oy atmış yurttaşlara da sosyal demokrasinin doğruluğunu anlatıyorum. Siyasetin içine çekilmeden siyasetin içinde yöneticilik yapmaya devam ediyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR'E ADAY MI'
Akpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2019'a yönelik 'veda' mesajları üzerine “Büyükşehir'e aday mısınız'' sorusuna şöyle yanıt verdi;
“Siyaset yaşam biçimi...Benimde siyaset mesleğim değil yaşam biçimim. Bugün bu yaşta 'yok efendim ilçe belediye başkanı olarak görevimi yapıp evime döneceğim 'dersem yalan söylemiş olurum. Siyasette hedefiniz olacak. Hedefi olmayan başarılı olamaz. Ben siyaset yapmaya devam edeceğim. İlkelerimden duruşumdan hiç ödün vermeden yapacağım. Ben siyasetten ne alırım değil ne verebilirim anlayışıyla siyaset yaptım. İhtirasla hırsla siyaset yapmam. Ben kendimi hazırlarım toplumun ne istediği önemlidir. Aziz Başkan çok erken bir açıklama yaptı. Aklında yokken Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Çok başarılı da sürdürüyor. 2 yıl sonra 'ben istemiyorum deme hakkına sahip değil'. Yerel yöneticiler kendi isteğiyle değil istenilenle hareket eder. Bana kal Karşıyaka'da derlerse kalırım, git başka yere derlerse giderim. Kimseyi de mahcup etmem. Mahcup edeceğimi de düşünürsem istememe erdemliğini gösteririm.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası