Ege Postası
Geri

Bakan Yıldırım'dan yanıt: Güçlü eli tutmaya hazırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Körfez ve Yamanlar'daki katı atık bertaraf tesisinde yaşadıkları ÇED süreciyle ilgili sert açıklamalarına, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan yanıt geldi. Yıldırım, "Sağlam eli tutmaya hazırım" dedi. Kocaoğlu'nun 'Hani elimizden tutacaktın' sözüne yanıt:
Bakan Yıldırım'dan yanıt: Güçlü eli tutmaya hazırım
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Nisan 2016 Pazartesi 09:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, geçen haftanın kent gündemine oturan, ÇED süreciyle ilgili değerlendirmelerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan yanıt geldi. Kocaoğlu'nun, 'Hani elimizden tutacaktın" diye seslendiği Bakan Yıldırım, "Sağlam eli tutmaya hazırım" diye karşılık verdi.

Milliyet Ege’ye konuşan Bakan Yıldırım, Kocaoğlu'nun bürokratları tarafından eksik bilgilendirildiğini ve yönlendirildiğini belirterek, "Kocaoğlu'nun açıklamaları tamamen bir algı yaratmaya yönelik. Güya İzmir halkını, 'Projelerim hükümet tarafından engelleniyor. Ankara taş koyuyor' diyerek oyalamaya, eksiğini kapatmaya çalışıyor. Ama ne yazık ki işin aslı öyle değil" dedi. Yıldırım, Büyükşehir'in İzmir Körfezi ile ilgili ÇED raporu için eksik evrakları olduğunu belirterek, "Kocaoğlu, taramayla çıkartılacak çamuru, Kuş Cenneti'nde bir yapay ada oluşturarak buraya dökmek istiyor. Hem Çevre hem de Orman Bakanlarımız Ramsar Sözleşmesi'ne göre bunun mümkün olmayacağını kendisine söyledi, bana da defalarca anlattılar. İzmir Büyükşehir bürokratları, yapılacak ada ile detay vermiyor, veremiyor. İşin aksamaması, zaman kazanılması için taahhüt isteniyor. Hiçbir plan, oşinografik çalışma sunulamıyor. ÇED ciddi bir süreç. Konuşarak değil, istenilen evrakların tamamlanmasıyla sonuç alınır. Yine tekrar ediyorum, İzmir Körfezi ile ilgili bizim bakanlığımızdan de evrak istendi. Biz tamamladık. Onlar da tamamlasınlar" dedi. Katı atık bertaraf tesisiyle ilgili de konuşan Yıldırım, şunları söyledi: 

"Başkan Kocaoğlu'nun kendisine de söyledim. Bu konuda Veysel Bey ile (Orman ve Su İşleri Bakanı) ile iki kez konuştum, rica ettim. Orman Genel Müdürlüğü, Yamanlar'a kurulacak tesis konusunda çok katı. Israrla olamayacağını belirtiyorlar. Kendisinin de söylediği gibi, Orman Genel Müdürlüğü böyle bir tesisin kurulacağı dört yer gösterdi. Bu yerleri ben de inceledim. Menemen'deki yer, böyle bir tesisin kurulması için müsait. Karar versinler, bakanlık hemen ÇED raporunu verecek." 

SAĞLAM ELİ TUTMAYA HAZIRIM
Başkan Kocaoğlu’nun sıkıştığında suçu Ankara'ya attığını söyleyen Bakan Yıldırım, "Bundan vazgeçmesi lazım... Ben sağlam eli, güçlü eli tutmaya hazırım. Bakan arkadaşlara İzmir'in projeleri için gittiğimizde, elimizin güçlü olması lazım" dedi.Yıldırım, “İzmir'e yapılacak olan hiçbir hizmet ve yatırım ne Ankara, ne de hükümetimiz tarafından engellenmez. Tam aksine, ben dahil herkes, İzmir'e de, Büyükşehir Belediyesi'ne de yardıma hazırız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası