Ege Postası
Geri

Karabağ: Atatürk'e saygısı olmayanla işim olmaz!

Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, kentteki çeşitli STK'ların bir araya geldiği organizasyonda 'Cumhuriyet ve Atatürk' mesajları verdi. "Bizim yönümüz Atatürk'ün yönü" diyen Karabağ, "AKP'li bakanların, Başbakan'ın önünde eğilmeyiz. Sadece Atatürkçülerin önünde eğiliriz" dedi. Karabağ, STK'lara "Eğer Türk bayrağı asılmıyorsa, Atatürk resmi yoksa hiçbir dernek etkinliğine gelmiyorum. Açık ve net söylüyorum. Atatürk'e saygısı olmayanla işim olmaz" mesajı verdi. Karabağ'dan STK toplantısında çarpıcı mesajlar:
Karabağ: Atatürk'e saygısı olmayanla işim olmaz!
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Nisan 2016 Cumartesi 14:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, Bayraklı Havuz Düğün Salonu'nda kentteki bazı STK'ların ortaklaşa düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldı. 

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in de hazır bulunduğu toplantıda STK'lar Karabağ'a, 'en iyi sosyal demokrat belediye başkanı' plaketi verdi.

Karabağ toplantıda 'Cumhuriyet ve Atatürk' mesajları verdi.

ATATÜRK NEREDE BİZ ORADAYIZ
Vatandaşlar olarak sürekli bir araya gelmeleri gerektiğini söyleyen Karabağ, ülkede sorunların sadece parlamentoda hallolmayacağını ifade etti.  "Bizim yönümüz Atatürk'ün yönü" diyen Karabağ, şöyle devam etti;

" Atatürk nerede biz oradayız. AKP'li bakanların, Başbakan'ın  önünde eğilmeyiz. Sadece Atatürkçülerin önünde eğiliriz. Bizim eğileceğimiz nokta bayrağımızdır, Atatürk'tür."

CUMHURİYET ELİMİZİN ALTINDAN GİDİYOR
Ülkenin AK Parti iktidarından kurtulması gerektiğini ifade eden Karabağ,   " Her gün şehit haberleri geliyor. Yurtdışındaki yalnızlığımıza, yoksulluğa iktidar, Atatürk'ten uzaklaşan iktidarlar sebep olmuştur. Bu iktidarn temelleri 12 Eylül'de atıldı. Ilımlı İslam teorisiyle Türkiye'yi Atatürk Cumhuriyeti'nden uzaklaştırarak Ortadoğu Cumhuriyeti yapmak isteyenler ülkeyi bugünlere getirdi. Eğer dinci kesilen yurtlarda, vakıflarda tecavüzlerin yaşanmasını istemiyorsak, her gün şehit haberleri duymak istemiyorsak, Diyarbakır'ın askeri garnizonunda bayrak indirildiğini görmek istemiyorsak elimizi taşın altına koymamız gerek. Yoksa Cumhuriyet elimizin altından gidiyor" dedi.

ATATÜRK'E SAYGISI OLMAYANLA İŞİM OLMAZ!
"Sadece vekillerle olmaz. Bu işi değiştirirse halk değiştirir. STK'lar değiştirir. Cumhuriyet ve Atatürk sevdalıları değiştirir" diyen Karabağ, Bayraklı'da ilçelilerin katılımıyla milli bayramlarda gerçekleştirdikleri organizasyonlara dikkat çekti ve şunları söyledi;

" Genel Başkanımıza Bayraklı'yı anlattım. 29 Ekim'de 2015 kişi zeybek oynadı, Türk bayrağını oluşturdu. Bunların içinde çok sayıda Kürt vatandaşı vardı. 29 Ekim'deki etkinliğimizde çok sayıda Kürt vatandaşımız yer aldı. partimize oy vermeyen bir çok Kürt vatandaşı o etkinlik sonrası gelip 'oyumuzu size vereceğiz" dediler. Esas mesele CHP'nin kurucu değerlerin önemini ve söylemlerini gündeme getirmesi. CHP alabildiğine Atatürkçü Laik ve Cumhuriyetçi olmalı. STK'larda aşırı hassasiyet göstermeli. STK'lar canımız ciğerimiz. Eğer Türk bayrağı asılmıyorsa, Atatürk resmi yoksa hiçbir dernek etkinliğine gelmiyorum. Açık ve net söylüyorum. Atatürk'e saygısı olmayanla işim olmaz. Ne yapayım belediye başkanlığını Cumhuriyet elden gittikten sonra...Başkanlık sevdasıyla koltuk sevdasıyla Cumhuriyet değerlerini söylemekten korkanlara sesleniyorum; bir daha başkan olamayabilirsiniz. Seçimler yapılmayabilir. Başkanlık sistemi tek başına iktidara giden bir sistemdir. Atatürk'ün kurduğu değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız. İçimizde sapanlara karşı mücadele de edeceğiz. Sadece parlementoya değil halkın kendisini güveneceğiz. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene ne Mutlu Türküm diyene! Bunu demekten korkacak hiçbir şey yok."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası