Ege Postası
Geri

Akşener İzmir'den AK Parti-MHP ittifakına yüklendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’deki il binası açılışında AK Parti MHP ittifakına yüklendi. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatörlük ile suçladı. Akşener, İzmir'de zaman zaman yerel iktidar CHP ile iktidar AK Parti arasında tartışma konusu olan yatırımlara değindi ve şöyle konuştu: "Siz kepçeyle veren çay kaşığıyla alan bir şehirsiniz. Devlet hazinesine katkınız 36 milyar TL olurken aldığınız para bir onda yedidir. Cezalandırılan İzmir." İzmir'den AK Parti-MHP ittifakına yüklendi
Akşener İzmir'den AK Parti-MHP ittifakına yüklendi
Haberler / Politika
17 Şubat 2018 Cumartesi 15:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 12.30’da indiği Adnan Menderes Havalimanı’ndan partisinin Çankaya’da bulunan il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirmek üzere il binasına geçti. 13.30’da başlaması gereken program 14.00 sularında başladı. Akşener’in konuşması öncesinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

YILDIRIM ULUPINAR: DEMOKRASİ DEYİNCE İZMİR’İN DURUŞU BAŞKADIR

Platforma önce İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar geldi. Açılışa gelen kalabalığa teşekkür eden Başkan Ulupınar, “Şüpheye düştüğüm için hepinizden özür diliyorum. Allah sizden razı olsun. Sizler izmir deyince demokrasi, Atatürk, bayrak diyince insanın aklına önce İzmir geliyor. Allah sizden razı olsun. Demokrasi deyince, Atatürk ilkeleri deyince İzmir’i yüksek bir makama oturtmak lazım. Demokrasi deyince İzmir’in duruşu başkadır. Siz inandığınız yolda yürüyen insanlarsınız. Siz Atatürk’ün bize emanet ettiği vatanın en sadık evlatlarısınız. İzmirli olarak gurur duyuyorum hepinizle. Sizin duruşunuz bir başkadır. Hiçbir iktidar gelip de bu kalabalığı toplayamaz. Bu sizin demokrasiye olan en büyük bağlılığınızdır. Türkiye’ye yeni bir lider lazım. Demokrasiyi tanıtacak, Atatürk ilke ve inkılaplarını anlatacak, Türkiye’nin dışarıda itibarını yeniden sağlayacak, yeni bir söylem lazım” diye konuştu.

MERAL AKŞENER: EFE İZMİR EGENİN İNCİSİ İZMİR DİYE BAŞLADI SÖZLERİNE

Ulupınar’ın ardından platforma İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geldi.

AKŞENER: ALLAHIN İZNİYLE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ ALACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’yi yeniden parlamenter sisteme döndüreceklerini, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacaklarını ve iktidar olacaklarını söyledi: “Allahın izniyle Cumhurbaşkanlığı seçimini alacağız. İktidar olacağız. Ama size söz veriyorum. Gerekmedikçe konuşmayacağım size söz veriyorum. Siyasetçilere çemkirmeyeceğim, küfür-hakaret-iftira etmeyeceğim. Konuşan Türkiye olacak. Yargı bağımsızlığı tam ve kamil bir şekilde yeniden tahsis edilecek ve Türkiye üreten bir ülke olacak.”

ECDAD MEZARDAN ÇIKIP BAŞTA ERDOĞAN OLMAK ÜZERE HEPSİNİ KOVALAR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti’nin Osmanlıdan haberinin olmadığını, Atatürk’ten hoşlanmadığını dile getirerek, “Ecdan mezardın çıkıp başta Erdoğan olmak üzere hepsini kovalar. Çünkü bunların Osmanlıdan haberi yok. Fatih sultan Mehmet hanın dünyaya medeniyet getirme tasavvurundan haberleri yok. Yavuz Sultan Selim’in savaş stratejisinden haberleri yok. Atatürk’ten hoşlaşmıyor. Atatürk de yok. Peki bunların dış politikasında ne var biliyor musunu? Bir tek para var. Kahire’de kurulan ideolojik birliktelikler var. Bu kafadan kurtulmaları mümkün değil.”

Akşener’in ilk sözleri, “Efe İzmir, Ege’nin incisi İzmir. Dağlarında çiçekler açan İzmir. Atatürkümüzün adını mücevher taşa yazan İzmir. İşgalcilere karşı ilk kurşunu tek başına atıp şehit olmayı göze alan Hasan Tahsin’in İzmir’i. İzmir’de olmaktan, İzmir’in iyi ve cesur insanlarıyla beraber olmaktan duyduğum heyecanı, mutluluğu ve onuru şahsım ve arkadaşlarım adına sizlerle paylaşmak isterim. Her birinize ayrı ayrı en derin saygı ve sevgimle selamlıyorum” diye başladı.

BİR BAKTIK Kİ SARAY KOALİSYONU KURMUŞLAR

“İzmir bize önce umut, sonra irade, cesaret ve kararlılık verdi. İzmir’e her geldiğimde inancım ve ümidim artarak bu yolda yeniden dimdik yürüdüm. Allah hepinizden razı olsun. İzmir sahte Atatürkçülere, sahte kabadayılara, dur diyen yeter diyen, yeter söz İzmirlinindir diyen İzmir Allah sizden razı olsun. Allah sizleri her daim mutlu ve mesut ve muzaffer kılsın. Siz ki Zübeyde Haım’ın yetim Mustafasına sahip çıktınız. Siz ki yetim Mustafanın anası Zübeyde Hanımefendiye sahip çıktınız. İzmir size söz veriyorum, sizin sahip çıktığınız gibi Zübeyde Hanım’ın yetim Mustafasına, yetim Mustafa’nın ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetine sonuna kadar sahip çıkacağımıza ve onun arkasında dimdik duracağımıza söz veriyoruz. İzmir cesur İzmir” diye konuşan İYİ Parti Genel Başşkanı Meral Akşener, seçime sokulmayacakları söylemlerine meydan okudu:

“Cumhuriyetin bekçisiyiz diyorsunuz. Allah razı olsun sizden. Biz İYİ Parti olarak bir yola çıktık. Bir kişi bile kalsak bile dönen namerttir. Yürüyeceğiz ve dönmeyeceğiz. Evet bir yola çıktık. 25 Ekm’de partimi kuruldu. Ama bu partiyi kuran sizsiniz. Bize dediniz ki bu partinin başında bekçilik yapın. Biz de amenna sadekna dedik. Şahsım ve arkadaşlarım bekçilik yapıyoruz. Bu partiyi kurdurmazlar dediler. Türkiye nasıl bir yönetimle yönetiliyor ki bir siyasi partinin kurdurulmayacağına insanlar inanabiliyor. Vuruşa vuruşa İYİ Parti’yi sizin adınıza kurduk biz. Şimdi deniliyor ki, bunları seçime sokmazlar. A a. El mi yaman bey mi yaman. Hadi yüreğiniz yetiyorsa seçime sokmayın da görelim. AK Parti’nin Genel Başkanı bugüne kadar rakiplerini kendi tercih ediyor. Ama bugün bu konforu bitmiştir. Seçemediği kontrol edemediği bir rakiple bir rakipler ordusuyla karşı karşıya. Ne old? Bir baktık bir saray koalisyonu kurmuş. Ne kadar acı. Referandum sürecinde hayırcılara birlikte hain dediler. Hayır kampanyasında yer alanları Apo’nun peşinden gitmekle suçladılar. Halbuki kendileri Apo ile masaya oturmuşlardı. Oslo’da Türkiye’yi PKK’ya peşkeş çekmişlerdi.”

BU MİLLETİN FERASETİ BU ÇIKAR İTTİFAKINI YERLE BİR EDECEK

Saray koalisyonunun küçük ortağı yemin etmişti, Oslo sürecinde, Habur rezaletinde, Allahın huzurunda söz verip demişti ki, AK Parti PKK’dan tehlikeli, hesap sormazsam namussuzum demişti. Öbürü de demişti ki, büyük ortak da demişti ki, bunlar kandan besleniyorlar, bunla fatiha bilmezler demişti. Biz bunlar vampir kafatasçılar. Karşılıklı hakaretlerin sonunda saray koalisyonu kurmuşlar. Bunlar yerli ve milli biz gayri milli. Hadi ordan” diye konuşmasını sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP-AK Parti ittifakını hedef aldı: “AK Parti Genel Başkanı biz nereye gidiyoruz ilçe ilçe geziyor. Korku dağları sardı. Ama bu ittifak, bu saray koalisyonu bilinmelidir ki, sandalyem kurtulsun çıkar ittifakıdır. AK Parti ittifak konusunda uzmandır. PKK ile açılım sürecinde ittifak yaptı. Adı yıkım ittifakı. Sonra FETÖ ile. Şimdi bir ittiak yaptılar. Bizce adı çıkar ittifakı. Ama bu milletin feraseti, Aziz Türk Milleti’nin irfanı ve feraseti bu çıkar ittifakını yerle bir edecek Allah’ın izniyle.”

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ NİYE TAYİN EDEMİYORSUNUZ'

Çalınan sorular ve KPSS ile atanamayan öğretmen sorununa da değinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Özel projelerin yapıldığı yeni bir bakış açısıyla karşı karşıya olacaksınız. İYİ Parti iktidar olacak ve ülkenin her şehrinde o şehrin fırsatları üzerinden değerlendirme ve projelendirme yapılacak. Lüzumsuz farkında olmadan, saymadan öğretmen yetiştiren üniversiteler açtınız. Onları tayin edemiyorsunuz. Niye okuttunuz kardeşi? Niçin bu çocukları sanayicinin istediği bu beceri temelli sistemi ortadan kaldıracak, iş bulabilecek insanlar olmalarını sağlamadınız. Kendi çocuklarınızı ABD’de okuttunuz. Bu ülkenin gariban evlatlarını ise işsizliğe mahkum ettiniz. FETÖ döneminde sorular çalındı. Kendi çocukları da iş bulduğu için çalınan sorularla ilgili istihdam edilenlere hiçbir şey yapılmadı. Sınav kazanmış ama abidik gabudik KPSS’den bahsediyorum. O gençler tayin edilemiyor. Bu durumu ortadan kaldıracağız”

İZMİR'İN SORUNLARINI DA FIRSATLARINI DA İYİ BİLİYORUZ

İzmir'de zaman zaman yerel iktidar CHP ile iktidar AK Parti arasında tartışma konusu olan hükümet yatırımlarının yetersizliği konusuna değinen Akşener şöyle konuştu: "Siz kepçeyle veren çay kaşığıyla alan bir şehirsiniz. Devlet hazinesine katkınız 36 milyar TL olurken aldığınız para bir onda yedidir. Cezalandırılan İzmir. Pamuğuyla meşhur en iyi kumaşın dokunduğu İzmir. Osmanlı’da bile sanayisiyle bilinen İzmir. Sanayi gitti. Pamuk gitti. Ekip biçilen alanlar düştü. Turist alan İzmir. ABD, Avrupa ve komşularımızla olan ilişkilerimizden dolayı bir yılda 330 bin yabancı turist eksik gelmiştir. Böyle bir İzmir. Türkiye’nin en büyük katma değerini üreten şehirlerimizden İzmir. İzmir’in sorunlarını, fırsatlarını da biliyoruz. İYİ Parti ile birlikte şehir şehir, ilçe ilçe projelerin yapıldığı yeni bir bakış açısıyla buluşacaksınız. İYİ Parti iktidar olacak. İzmir başta olmak üzere o şehrin imkanları fırsatları üzerinden değerlendirmeler yapılıp projeler üretilecek." 

SİZİ ALDATMAYAN KİM VAR'

Konuşmasında Açılım süreci, hendekler ve Afrin harekatına da değinen Meral Akşener, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bugün Afrin’deyiz. Elbette kahraman Mehmetçimiğimizn arkasındayız. AK Parti’nin genel başkanı bu sorunun cevabını vermek zorundadır. Meşhur çözüm sürecinde hendekler kazındı. Hendek kazıldı, emniyete, maliyeye gittik. Bize kafanızı çevirin dediler dedi. Çünkü onlara öyle bir talimat verilmişti. Sonra bir sabah uyandık hendeklere hareket başladı. Ne kadar şehidimiz var biliyor musunuz 726 şehit verdik kaldırılmasına izin verilen hendeklerin kaldırılması için. Yuh olsun. Bu iş bilmezlik bu kibir Türkiye’nin 726 gencinin şehit olmasına sebep oldu. Bugün Afrin’deyiz. Gerekirse girecekler diyorlar. Kardeşim gerekirse hadi bakalım beraber kalkıp yürüyün Afrin’e girdiğinizi görelim sizin. Gidemezler. Biri sandalyesini bırakmaktan biri sarayını kaybetmekten korkar. Tayyip Bey 5 can beş annenin çocuğu, beş ananın kocası. Siz onu bir rakam olarak görüyorsunuz. Bütün bunlar sarayda oturmak için herşeyi yaparım anlayışının sonucudur. Dış politikayı çukura attılar. Mehmetçiğimiz canıyla kanıyla kurtarmaya çalışıyor. Yeter kardeşim düşün yakamızdan. Bu kadar aldatılan insanlar için kitaplar dolusu tanımlamalar var. Böyle bir şey olabilir m? Sürekli aldatılıyorsunuz. Aldatıldınız sonra bu milleti aldattınız. Hala bu kadar aldatılarak orada oturmaya devam ediyorsunuz. Hiçbir bedel ödemiyor. Türk Milleti ödüyor. Siz bedel ödüyorsunuz arkadaş sarayda oturuyor. İYİ Parti ile artık bu işe dur diyoruz. İster 2018 ister 2019’da yapılan seçimde hem Cumhurbaşkanlığını hem iktidarı Allah’ın izni ve inayetiyle alacağız.”

MENBİÇ DE FIRAT’IN DOĞUSU DA SORUMLULUKTUR GİDECEKSİNİZ

Akşener konuşmasını, “Mehmetçiğin canı ve kanı pahasına ülkeyi düşürdüğünüz çukurdan kurtarmada ABD ile anlaşıp vazgeçmeyin. Menbiç sorumluluktur gideceksiniz. Fırat’ın doğusu zorunluluktur gideceksiniz. Kapı kapı ev ev ilçe ilçe dolaşacaksınız. Herkese dokunacaksınız. Ve iyi partiyi teveccühünüzle iktidara taşıyacaksınız. Gereğini yapacak mısınız'” şeklinde sonlandırdı.

AÇILIŞTAN NOTLAR

Partililer Atatürk, İYİ Parti flamaları ve Türk Bayrağı ile üzerinde Meral Akşener’in resminin bulunduğu atkılar dağıttı.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener platforma çıkıp konuşmasına başlamadan önce 10’uncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı söylendi. Meral Akşener konuşmasının sonunda güvercin uçurdu.

ZÜBEYDE HANIM'IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

İzmir'de partisinin il başkanlığı binasının açılışından sonra Karşıyaka ilçesine giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret ederek, dua etti. Akşener daha sonra Latife Hanım Köşkü Anı Evi'ne geçerek partililer ile birlikte odaları tek tek gezdi.

Zübeyde Hanım'ın ömrünün son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği yapı olması nedeniyle manevi değeri büyük olan Latife Hanım Köşkü hakkında yetkililerden bilgi alan Akşener, burada yaptığı açıklamada İzmir'e defalarca geldiğini ancak bugün karşılaştığı ilgiden son derece memnun kaldığını anlattı.

Özellikle il başkanlığı binasının açılışında gördüğü kalabalığın kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Akşener, "Burada kendimi çok mutlu hissediyorum. Bizim için sadece İzmir değil esas olan Türkiye'dir. İnşallah ilk seçimlerde başarıyı yakalayacağız. Buna inanmasak OHAL şartlarında bu yürüyüşü başlatmazdık" diye konuştu.

Akşener, Latife Hanım Köşkü Anı Evi'nden sonra Karşıyaka Çarşısı'nı dolaştı. Efelerin gösterisini izleyip bebek sevdi. Yolda yürürken özellikle kadınların sevgisiyle karşılaşan Akşener, cep telefonlarıyla fotoğrafını çekmek isteyen vatandaşları da geri çevirmedi.

Meral Akşener, ardından, 20 Şubat 2015'te PKK'lılar tarafından Ege Üniversitesi'nin kampüsü içerisinde bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun mezarını ziyaret ederek, dua etti.

MERAL AKŞENER AKŞAM YEMEĞİNDE PARTİLİLERLE BULUŞTU

‘Türkiye konuşmuyor, konuşturulmuyor, bunu gerçekleştirmek için yola çıktık’

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin İzmir teşkilatına ve basın yayın kuruluşlarının temsilcilerine verdiği yemekte ülke ve İzmir gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. 

Partisinin İzmir il binasının açılışını gerçekleştirmek için İzmir’e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gün boyu süren yoğun programının ardından akşam 2 bin 500 kişinin davetli olduğu Kaya Termal Otel’deki akşam yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Türkiye’nin hiçbir sorunu konuşmadığını, konuşturulmadığını ve sorunların bu nedenle giderek arttığını belirterek, “Türkiye konuşmuyor. Konuşan Türkiye’yi gerçekleştirmek için yola çıktık” dedi. 

YILDIRIM ULUPINAR: İKTİDARA ALTERNATİF TEK BİR SİYASİ PARTİ VAR 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Akşener’in teşkilata verdiği yemekte ilk konuşan isim oldu. Yemekten önce hazırlattığı İzmirlilere dair bir videonun izlenmesini sağlayan Başkan Ulupınar, iktidara alternatif tek siyasi parti olacağını söyledi. 

ULUPINAR: ÇOCUKLARIMA BIRAKACAĞIM EN İYİ MİRAS İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞI 

Çocuklarına bırakacağı en iyi mirasın İYİ Parti il başkanlığı olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım Ulupınar, “Hayatımda bana göre olumlu görevlerde bulundum. Benim için en önemli şey bir kızım ve iki torunum var. Onlara onurlu bir isim bırakmak benim için çok önemli. Bunların hepsi gelip geçici. Unutulamayacak ne var. Millet fakrı zaruret içinde bitap düşmüş, nerde olmam gerektiğini düşündüm. Bu milleti kurtaracak tek ismin Meral Akşener olduğunu düşündüm ve onun yanında oldum. 65 yaşındayım. Çocuklarıma bırakacağım en iyi miras İYİ Parti il başkanlığıdır” diye konuştu. 

MERAL AKŞENER: CUMHURBAŞKANLIĞINI ALIP, İKTİDARI ALIP TÜRKİYE’Yİ… 

Konuşmasının ardından partisinin lideri Meral Akşener’e saat kulesi hediye etti. Kürsüye gelen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “Mucize bir projemiz var. 2018 olur. 2019 olur. Cumhurbaşkanlığını alıp, iktidarı alıp Türkiye’yi parlementer demokrasiye döndürüp güçlü bir parlamento yaratacağız” diye konuştu. 

İYİ Kİ VARSINIZ İZMİR VE İZMİRLİLER 

Meral Akşener, İzmir’de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek, heyecanını, 

“Karşınızda olmaktan, İzmir’de olmaktan, Yıldırım Ulupınar gibi en gençlik yıllarımda tanıdığım, her ikimizin de siyasette çömez olduğumuz dönemlerde arkadaş ve dost olduğumuz ve o dostluğun hiç bozulmadan bugüne kadar sürdüğü. İlk defa yüreğim ağzımda atıyor. Hazırladığım metin uçtu giti. Hepimizi İYİ Parti’yi öyle mutlu ettiniz ki umudumuz tavan yapı. İrademiz ve kararlığımız güçlendi. İyi ki varsınız İzmir ve İzmirliler. Her birinizi ayrı ayrı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 

Bugün çok güzel bir program yaptık. İl açılışımız miting gibi oldu. İzmir’in İYİ Parti’ye İYİ Parti’nin de İzmirlilere iyi geldiğini görmekten büyük heyecan duyduk. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İl ve ilçe teşkilatlarımızın tümünün en kalpten teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde dile getirdi. 

TÜRKİYE KONUŞMUYOR, KONUŞAN TÜRKİYE’Yİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK 

Türkiye’nin gözden çıkarılamayacak önemde bir ülke olmasına karşın her alanda giderek kötüye gittiğini belirten İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Türkiye’nin konuşmadığını, konuşturulamadığını ve sorunların giderek büyüdüğünü ifade etti:

“Türkiye güçlü önemli ve gözden çıkarılamayacak bir ülke. Ama 2007 yılından beri kötü yönetiliyor. Bu yönetim tarzının sürdürülebilmesi mümkün değil. Türkiye’nin kaynakları heba ediliyor, gençlerin umutları ortadan kaldırılıyor. Türkiye’de genç işsizliği Şırnak ve Edirne’nin ortak kaderi olmuş. 25 milyon öğrencimiz var. 142 ülkeden onun nüfusundan daha fazla. 40 yaşın altında 50 milyon gencimiz var. Bu insanlar eğitimi. Bu insanlar becerikli. Bu insanlar dünyaya açık. Batıyla ile dünyayla rekabet edebilir şartlara haiz. Evet Türkiye kötü yönetiliyor. ekonomide, dış politikada, adalette kötü yönetiliyor. Eğitim laçkalaşmış durumda. Bin kilometrelik bir yuvarlak kocaman bir sınırlar sınır komşuları çıkar. Bin kilometrelik bir alanda Türkiye’nin komşusu olan bütün ülkelerin bulunduğu şartları göz önüne alırsak eğer Türkiye kendini gücünü eğitimli çocuklarını sanayi tecrübesini demokrasi tecrübesini eğer gerçekten verimli hale getirirse Türkiye bir vaha olur. Türkiye bir barış adası olur. Zengin koşularıyla ticaret yapan destek olan onların eksiklerini gideren onlara mal satan ürün satan, bir ülke haline gelir. Biz buna talibiz. Türkiye konuşmuyor konuşturulmuyor. Tartışamadığı için problemleri Türkiyeyi çözüyor. Sorunları çözebilmek için bu eğitimli kitlenin bu aziz türk milletinin birikimleri için İYİ Parti kuruldu. Türkiye’nin tekrar bir refah devleti haline getirmektir. Bugün Afrin’deyiz. Yarın sonuçlarıyla konuşacağız. Suriyeyi’yi konuşsaydık Afrin’i Münbiç’i konuşmayacak olacaktık. YPG’yi konuşmayacak olacaktık. PKK’nın yapamadığını Suriye’de hayata geçiriyor olmasının endişe ve öfkesini taşımıyor olacaktık. Sorunlarımızı konuşmak çözümleri getirir. Buna bağlı olarak hukukun üstünlüğü dedim.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, tüm okulların imam hatip liselerinin haline getirildiğini, zengin ve fakir  arasındaki ayrımın giderek arttığını dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyetin tüm insanlara tanıdığı eğitim fırsat eşitliği sayesinde koltuğunda oturduğunu söyleyerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü-

“Dün imam hatip liselerini kaldırmak içni sekiz yıl zorunlu eğitimi getirenler bugün de bütün okulları imam hatip lisesi haline getirmek için büyük bir gayret içinde. Dün nasıl imam hatip liseleriyle ilgili konuyu ağzına almak yerine tüm çocukların hayalleriyle oynanmışsa bugün de sıradan ailelerin çocuklarının sınav kazanıp Galatasaray, Robert Kolejde okuyabilmeleri mümkün değil. Mümkün değil. Çünkü her seferinde bir sınav değişikliği ve ailelerin ekonomik durumları herkes kadar iyi olmayabilir. 61 yaşındayım. Iznik’in köyünde ilkokul okudum. Kocaeli’de ortaokul okudum. öğretmen çıktım. Sınav kazandım İstanbul ve Marmara üniversitelerini okudum, master ve doktora yaptım. Benim köyümde bu şansı yakalayamamış kadınlarla benim hayatım arasında dağlar kadar fark var. Bu cumhuriyet paşa dedeleri ortadan kaldırdı. Fakir köy çocuklarının o dönemin kadınlarının genç kızlarının okuduğu zaman biryerlere gelebileceğini bir ışık ve umut olarak ortaya koydu. Bugün karşınızda İYİ Parti’nin genel başkanı olarak bulunuyorum. Eğer Cumhuriyetin o günün şartlarında bile sınıflar arası geçirgenliği arttıran ve kavruk Anadolu çocuklarına senin böyle bir fırsatın var diyen, o fırsat eşitliğini sağlayan o eğitim sistemi olmasaydı sayın Erdoğan bugün oturduğu o sandalyede oturmayacaktı. Cumhuriyet eğitim yoluyla gençlerin okudukları takdirdedir yerlere gelebileceğini ortaya koydu. Zengin ve fakir çocuğu arasındaki farkı en aza indirgedi. Bugün eğitimde zengin ve fakir arasındaki ayrım çok daha derinleşmiştir. Biz bunu ortadan kaldıracağız. zeki, başarılı ve çalışkan çocukların umutlarını ortadan kaldıranların yerine o umutları, Türkiye’yi yönetme hayalini o gençlerimizin kafalarına, hayallerine yerleştireceğiz. İYİ Parti’nin önceliği parlamenter sistem, hukukun üstünlüğü, adaleti sağlamak. Zaten bu üç alanı hale yola koyarsanız Türkiye’nin eğitimli ve umutlanmış insan gücü kısa sürede önce bölgesinin sonra da dünyanın önemlidir gücü haline gelir. Biz buna inanıyoruz. Biz bundan eminiz. milletimizin aziz mensuplarına güveniyoruz. Bu güvenimizde haklı olduğumuzu da hep birlikte göreceğiz.” 

Akşener konuşmasının ardından hediye edilen ve üzerinde Türk bayrağı olan Yörük sarığını omzuna asarak partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası