Ege Postası
Geri

Alanya'daki yabancılar yasal hakları konusunda bilgilendiriliyor

Antalya'nın Alanya Belediyesi bünyesinde kurulan 'Yabancılar Meclisi'ni oluşturan yabancı dernek başkan ve üyeleri, ilçede daha rahat yaşamaları için devlet yetkilileri tarafından yasa ve kanunlar hakkında bilgilendiriliyor. Dernek başkan...
Alanya'daki yabancılar yasal hakları konusunda bilgilendiriliyor
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 10:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'nın Alanya Belediyesi bünyesinde kurulan 'Yabancılar Meclisi'ni oluşturan yabancı dernek başkan ve üyeleri, ilçede daha rahat yaşamaları için devlet yetkilileri tarafından yasa ve kanunlar hakkında bilgilendiriliyor. Dernek başkan ve üyeler de bu bilgileri mail yoluyla tüm üyelerine aktarıyor.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi 2004 yılında kuruldu. Dernek başkan ya da yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu 'Yabancılar Meclisi' her ay toplanıyor. Başkanlığını Abdullah Karaoğlu'nun yaptığı son meclis toplantısı belediyede yapıldı. Alanya'da yaşayan yabancılara 'Yeni Alanyalılar' diye hitap ettiklerini ifade eden Başkan Karaoğlu, onları yabancı görmedikleri için 'bu ismi verdiklerini kaydetti. Meclis olarak bunlara her türlü yardımı yaptıklarını anlatan Karaoğlu, toplantıda tapu müdürlüğü ile Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkililerinin yerleşik yabancılara bilgi verdiğini dile getirdi. Karşılıklı sosyal güvenceler şartıyla Alanya Diş Hastanesi ve diğer hastanelerin yasal olarak yapılması gerekenleri kendilerine aktardıklarını belirten Karaoğlu, "Onların nasıl daha rahat yaşayabilecekleri konusunda kendilerine yardımcı oluyoruz. Nasıl ki onlar rahat, huzurlu ve entegre olmuş vaziyette yaşarlarsa burada yaptığımız etkinliklerin aynısını yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimizin de Kurban ve Ramazan bayramlarında belediye bünyesinde kutlamalarına vesile oluyoruz. Dünya artık küçüldü. Beraber yaşamayı, farklı kültürlerin aynı ortamda yaşamayı, hoşgörüyü, toleransı yaptığımız hizmetleri yurt dışındaki vatandaşlarımız da bir şekilde görüyor. Biz de böyle ortak bir konuyu yaptığımız için kendimizi mutlu hissediyoruz." dedi.

"YABANCILARIN YÜZDE YÜZDE 60'INA ULAŞIYORUZ"

Toplantıya katılan dernek ya da yönetim kurulu üyesinin aldığı bilgileri e-mail yoluyla üyelerine aktardığına dikkat çeken Karaoğlu, devlet yetkililerinin bizzat toplantılara katılarak yabancıların haklarını anlatarak yardımcı olduğunu ifade etti.

Karaoğlu, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi'nin karar alma ya da kanun çıkarma yetkisi olmadığını söyledi. Karaoğlu, "Neticede hepimiz gönüllü olarak hizmet yapıyoruz. Gönüllülük yasasına göre hizmet yapıyoruz. Dolayısıyla biz sadece birinci elden, birinci ağızdan düzgün ve doğru bilgi veriyoruz. Onların sıkıntı yaşamaması adına burada birinci elden gerekli olan bilgileri veriyoruz. Doğru bilgileri doğru kişilerle paylaşıyoruz. Onlar da kendi üyeleriyle paylaşıyor." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası