Ege Postası
Geri

Alaybey faciasına bir tepki de Disk'ten

Geçtiğimiz gün Alaybey Tersanesi'nde yaşanan iş kazası sonucu 10 kişinin yaşamını yitirmesine tepkiler çığ gibi büyürken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği yaşanan gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı. Meydana gelen iş kazasının tartışmalı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'ndan kaynaklandığı belirten DİSK Ege Bölge Temsilciliği, sonuna kadar olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.
Alaybey faciasına bir tepki de Disk'ten
Haberler / Yerel Politika
25 Aralık 2013 Çarşamba 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  Alaybey'de yer alan askeri tersanede yaşanan iş kazası sonucu 10 personelin yaşamını yitirmesine bir tepki de DİSK'ten geldi. Son dönemlerde iş kazalarındaki artışla ilgili sıkıntıyı sıkça dile getiren DİSK Ege Bölge Temsilciliği yaptığı açıklamada, iş kazalarındaki artışın kar hırsı içerisindeki sistemin sonucu olduğunu belirterek, mevcut yasaların işçiyi değil, işi korumak amacında olduğunu kaydetti ve yaşananlara sert tepki gösterdi.

 

"İŞ CİNAYETİ İŞLENMİŞTİR"

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; "Bilindiği üzere, 2 gün önce kentimizde bulunan Alaybey Tersanesinde bir iş cinayeti işlenmiştir. Bu yaşanan iş cinayetinde 10 emekçimiz hayatını kaybetmiştir. AKP’ nin “ileri demokrasi” adı altında çıkarmış olduğu 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasası, adından da anlaşılacağı gibi sadece işin güvenliğini ve işin sağlığını korumaktadır. Oysa işçinin sağlığı ve güvenliği daha çok kar hırsı içindeki kapitalist sistemin dışındadır. Her zaman olduğu gibi buna benzer iş cinayetleri ülkemizin çeşitli illerinde yaşanmaktadır. Tuzla tersaneleri, maden ocaklarında yitirdiğimiz yüzlerce, binlerce emekçilerin güvenliği hep hiçe sayılmaktadır.


 

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Sarı, sözlerinin sonunda başsağlığı dileklerini ileterek şöyle konuştu, "İzmir Alaybey tersanesinde yaşanan iş cinayetinin de takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşır, kaybettiğimiz emekçilerin ailelerine başsağlığı diler, acılarının acımız olduğunu bildiririz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası