Ege Postası
Geri

Alevilik inanç özgürlüğünün zirvesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Şehmus Kayapınar, Aleviliğin, ulusal kültürümüzün çekirdeği olduğunu söyledi. Böyle bir kültürün Türkiye için önemine işaret eden Kayapınar, “Alevilik, birlik ve bütünlüğümüzün teminatı, inanç özgürlüğünün zirvesidir. Dili, gönlü, geçmişi ve geleceği bir olan ulusumuzun böyle bir kültüre sahip olması gerçekten büyük bir şanstır” diye konuştu.
Alevilik inanç özgürlüğünün zirvesi
Haberler / Yerel Politika
15 Kasım 2013 Cuma 17:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Başkan adayı Kayapınar, Uzundere'de Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı'nı da ziyaret ederek iftar yemeğine katıldı. Kayapınar, Vakfın Başkanı ve dedesi Satılmış Pekgöz’den sıkıntılar konusunda bilgi aldı. Katılanlarla birlikte oruç açan Kayapınar, şiir okunup, türkülerin çalındığı programda, Anadolu'nun büyük bir kültür ve inanç zenginliğine sahip olduğunu dile getirdi. Kayapınar, “Hacı Bektaşları, Pir Sultanları ve Aşık Veyselleri yetiştirip ulusal değerlerimiz arasına katan bu kültürle ve sizlerle gurur duyuyorum” dedi. Burada Ahmet Arif’in Anadolu şiirini de okuyan Kayapınar, oruç açanlarla geç saatlere kadar sohbet etti.
Hoşgörü kenti İzmir
Kayapınar, bir gün sonrada bu kez Ehli-Beyt İnanç Eğitim ve Kültür Vakfı Limontepe Şubesi – Cemevi’nde gerçekleştiren iftar yemeğine katıldı. Karabağlar Başkan A. Adayı Avukat Şehmus Kayapınar, Cemevi dedesi Cemal Sevin ve üyelerle cemevinin sorunları hakkında bilgi aldı. Farklılıkların zenginlik olduğunu sözlerine ekleyen Kayapınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir böylesi farklı bir kent işte. Hoşgörüyü ve tükenmez bir sevgisini yitirmeyen büyük bir şehir. İzmir'de yaşamak herkes için bir şans. Bu hoşgörü ve sevgi ortamı bütün ülke geneline yayılması gerekir. Alevilik, birlik ve bütünlüğümüzün teminatı, inanç özgürlüğünün zirvesidir. Dili, gönlü, geçmişi ve geleceği bir olan ulusumuzun böyle bir kültüre sahip olması gerçekten büyük bir şanstır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası