Ege Postası
Geri

Özyiğit Konak için 41 proje ile yola çıktı

Yerel seçim çalışmalarına hız katan Milliyetçi Hareket Partisi, geçtiğimiz haftalarda Kayseri’de gerçekleştirilen aday adayı tanıtım toplantısında İzmir için adaylığı açıklanan isimlerden olan Konak Belediyesi Başkan Adayı Adil Özyiğit, bir tanıtım toplantısı düzenleyerek hayalindeki Konak’ı anlattı. İddialı projeler ile Konak belediye başkanlığına talip olduğunu belirten Özyiğit, Konak’ı İzmir’in yıldızı yapacağını açıklayarak, hazırladığı 41 proje ile ilçede yeni bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğini belirtti ve Konak Belediyesi’ne “MHP’nin amblemini asacağım” sözü verdi.
Özyiğit Konak için 41 proje ile yola çıktı
Haberler / Yerel Politika
15 Kasım 2013 Cuma 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Pier Rıhtım Cafe'de düzenlenen tanıtım toplantısına, Konak Belediyesi Başkan Adayı Adil Özyiğit’in yanı sıra, MHP Konak İlçe Başkanı Fikri Atılbaz, MHP İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin ve ilçe yöneticileri katılım gösterdi. İZSİAD Yönetim Kurulu üyeliği ve İZTO üyeliği de yapan Özyiğit, Konak'ta halkın refah seviyesini yükseltecek çalışmaların altına imza atacaklarını belirterek, “Kendimi bildim bileli MHP’deyim. Hem gönlüm, hem de aklım ile bu hareketin içindeyim. Ayağı yere basan projeler üretiyoruz” dedi. Özyiğit ayrıca, Konak'ın acil ihtiyacı olarak belirledikleri 41 proje hazırladıklarını ve toplamda da 130 proje ile Konak’ın ekonomik ve sosyal yapısına olumlu katkılar sağlayacaklarını kaydetti.

KADINALARA VE GENÇLERE ÖNCELİK

Sözlerinin başında 18 yıldır Kemeraltı’nda esnaflık yaptığını kaydederek, ilçeyi iyi tanıdığının altını çizen Adil Özyiğit, Konak Belediye Başkanı olduğu takdirde, belediye olarak kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılığa önem vereceklerini dile getirerek, “Biz insanların ekonomik seviyelerini yukarı çıkartmak için geliyoruz. Bu kaynak Konak'ın kendi içerisinde var. Bu kaynakları oluşturmuş şekilde masaya geldik. Bir yıldır yaptığımız çalışmalarla ayağı yere basan projeler hazırlıyoruz. Bu noktada gençlere ve kadınlarımıza güveniyoruz. Pozitif ayrımcılığı çok net biçimde hissedeceksiniz. Biz hedeflerimiz dahilinde kadınlara pozitif ayrımcılığı yaşatacağız. Gençlerin yaratıcı fikirlerini ve sinerjilerini kullanacağız” diye konuştu.  

TOPLAMDA 130 PROJE
Özyiğit, yakınlaşan yerel seçimler sonucunda 30 Mart günü Konak Belediyesi'ne MHP amblemi asacağına dair söz vererek, çocuklardan yaşlılara, ticaretten turizme, spordan sanata Konak halkıyla tek tek görüşmeler sonucunda oluşturdukları projelere değinerek “41 adet projemiz var. Bunlar ilçede acil olarak hayata geçmesi gereken projeler. Toplamda 130 proje, Konak'taki yaşamsal gereklilikler için hayata geçmesi gerekiyor. Bizim projelerimizin en başında gençler geliyor. Gençlere güveniyoruz. Onların fikirlerini alacağız. Gençlerden oluşan bir danışma kurulu olacak. Yarınımızın geleceği olan çocuklar hayatımızda önemli bir yerleri var. Çocuk meclisimiz olacak. Meclisten çıkan kararlar hayata geçirilecek” diye konuştu.

OTOPARK SIKINTISINA KALICI ÇÖZÜM

Konak'ta yaşanan en önemli sorunlardan biri olan otopark sorununu olduğunu söyleyen Özyiğit, en az 12 otopark ile Konak’ın kanayan yarasına neşter vurma sözü vererek, Özellikle sivil toplum örgütleri ve toplumun temsilcileri ile kuracağımız ortak akıl sayesinde kararlarımızı hayata geçireceğiz. İlçede önemli bir sorun da yurt sorunudur. Biz Konak Belediyesi olarak özel yurtlar yapılmasına destek olacağız. Özel sektörü de teşvik ederek, gençlere uygun şartlarda istedikleri gibi kalabilecekleri alanları sağlayacağız. İzmir'in en büyük eksikliklerinden biri de sanatsal faaliyetlerinin yapılacağı alanların az olmasıdır. Kapsamlı bir tiyatro salonu ve belediye tiyatrosu yapacağız. Bu alanlar halkın kullanımına uygun ve ücretsiz olacak” dedi.

KONAK’TA SANAT ÜCRETSİZ OLACAK

Gençlere, çocuklara ve kadınlara yönelik projelerini de açıklayan Özyiğit, “İnsanlarımız hastalandığında tedaviye nasıl gideceğini bilmiyor. Biz Konak Belediyesi olarak belirli yaş üzerindeki gruplara hastanelere gidebilmeleri için ulaşım imkanı ve araç sağlayacağız” dedi. Konak’ta sporda devrim yapacağını da kaydeden Özyiğit, “Biz Konak'ın tek branşta değil bütün branş sporlarıyla anılması için belediyenin tüm imkanlarını kullanacağız. Konak akla sporla gelecek. Engelliyseniz yaşam hakkı yok. 12 maddelik bir projemiz var. Bu projede spordan, ticarete yönlendirecek projeler bulunuyor. Sanatsal faaliyetler için ayrı bir yer kuracağız ve sanata katılımlarını da sağlayacağız. Bir takımımız süper ligde yok. Yetirince kulüplere sahip çıkmıyoruz. Her branşta başarı sağlamaları için çaba göstericeğiz. Bütün imkanlarımızı bu kulüpler için kullanacağız. Biz kanunun getirdiği engellerin arkasına sığınmayacağız. Bir kulübü Süper Lig’de görmek istiyoruz” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN YAŞAM ALANLARI YARATMAK”

“Binalar insanların üzerine yıkılıyor” diyerek ilçede dönüşüm faaliyetlerinin gerekliliğine değinen Adil Özyiğit, “Bu durum artık insanların yaşamlarını tehlikeye atacak noktaya geldi. İlk olarak yenilenme projesi yapacağız. Kesinlikle mutabakata ve uzlaşmaya dayalı insanların mutluluğunu sağlayarak yaşamsal alanlar oluşturacağız. İnsanların yurt, ibadet, okul, yeşil alan gibi önemli noktalarda eksiklikler sağlıyorsanız bu durumda ters giden konular olduğunu söyleyebiliriz. Önemli olan bina yıkıp, bina yapmak değil, insanlara yaşam alanları oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

KONAK’A TELEFERİK VE PLAJ GELİYOR

Özyiğit’in açıkladığı projeler arasında en göze çarpanları ise teleferik ve plaj olurken, “Konak ve İzmir’i denizle barıştıracağız. İlçeye yapacağımız kumsal içerisinde suni bir plaj da olacak. Ve kendinden arıtma sistemi olan bu plajda, insanlar deniz kirli bile olsa, denize girip yüzebilecekler. Bunun yanında, Alsancak-Kadifekale güzergahında bir teleferik yapılacak ve Kadifekale’de oluşturacağımız seyir terasları ile insanlar burada dinlenebilecek. Proje doğru ise kaynak da hazırdır. Ne bu projede, ne de diğerlerinde kaynak sorunumuz olmayacak” diyerek prestij projelerini özetledi.

“ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ ÇÖZÜM GÖRDÜLER”

İlçeye en az 2 tane çok amaçlı spor salonu ve 2 bin kişilik konferans salonu sözü de veren Özyiğit, sözlerinin sonunda mevcut belediye yönetimine de eleştiriler getiren Özyiğit şunları kaydetti; “Çevre ile alakalı projeler olmadığı için Türkiye sıralamasında sonuncuyuz. Yapacağız işlerimizin başında halkımıza çevre bilincini yaşatmak var. Konak Belediyesi bazı şeyleri kısmen doğru yapıyor, ama bazı yerlerde de eksik kalıyor. Biz insanların hem mutluluklarında, hem de hüzünlerinde en ufak detayları bile düşünerek yanlarında olacağız. Özellikle Kemeraltı’nda yapılması gereken çok iş var. Turizmle ilgili projelerimiz var. Turist geliyor ama bir daha dönmemek üzere gidiyor. Ülkemize zarar veriyoruz. İmar sorunları ortadan kalkmış bir Kemeraltı olacak. Butik otel, organik pazar projelerimiz var. Yüzde 70 istihdamı kaybetmiş durumda olan Konak eskiden istihdam deposuydu. Şimdi burası kanun kaçaklarına mekan olmuş durumda. Kemeraltı’nda otopark, işporta ve imar sorunları son bulacak. Eski yönetimler bugüne dek çözümsüzlüğü çözüm gördükleri için ilçede hiçbir şey yapmadı. Biz Konak’ta asla ve asla sadece park yapmak için gelmiyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası