Ege Postası
Geri

Ali Babacan'dan hükümete TÜİK çağrısı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Makyajlı TÜİK verilerine göre bile son 59 yılın en yüksek temmuz ayı enflasyonu gerçekleşti. Hükümeti TÜİK verileri üzerindeki şaibeyi kaldırmaya, dar ve sabit gelirlileri ezen politikalara son vermeye, kamudaki kara delikleri tıkamaya, haksız servet transferine yol açan uygulamaları sonlandırmaya davet ediyorum” dedi.
Ali Babacan'dan hükümete TÜİK çağrısı
Haberler / Politika
3 Ağustos 2023 Perşembe 17:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuzda enflasyon aylık bazda yüzde 9,49; yıllık bazda yüzde 47,83'e çıktı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, resmi Twitter hesabından temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan paylaşımına 22 Mayıs'ta ekonomiyle ilgili yaptığı açıklamaları içeren bir video da ekledi.  Babacan’ın paylaşımda yaptığı açıklama şöyle:

“Seçimleri Erdoğan’ın kazanmasının zam yağmuru ve kur patlaması anlamına geldiğini söylemiştim. Makyajlı TÜİK verilerine göre bile son 59 yılın en yüksek temmuz ayı enflasyonu gerçekleşti. Seçimlerden önce her türlü aldatma, yanıltma ve manipülasyonla bastırılan kur ve enflasyon kontrol edilemez hale geldi ve yıllık enflasyon yeniden hızlı bir yükselme dönemine girdi. Hükûmeti TÜİK verileri üzerindeki şaibeyi kaldırmaya, dar ve sabit gelirlileri ezen politikalara son vermeye, kamudaki kara delikleri tıkamaya, haksız servet transferine yol açan uygulamaları sonlandırmaya davet ediyorum. Kapsamlı, tutarlı ve kararlı bir enflasyonla mücadele programı uygulamaya konulmadıkça mayıs ayında ifade ettiğim işsizliğin artması, yoksulluğun daha da derinleşmesi, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz hale gelmesi kaçınılmaz olacaktır.”

 

 

ENAG temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı
 

 

TÜİK temmuz ayı enflasyon verisini açıkladı
 

 

 

Şimşek: Enflasyon 2024 ortasından itibaren düşmeye başlayacak
 

 

 

CHP'li Öztrak'tan Bakan Şimşek'e tepki: Enflasyonla böyle mücadele edilmez!
 

 

 

Ümit Özlale enflasyon rakamlarını değerlendirdi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası