Ege Postası
Geri

Aliağa'da oyuncu adayları sertifikalarına kavuştu

İZMİR'in Aliağa Belediyesi'nin 16 yaş ve üzeri oyuncu adayları için düzenlediği 'Ustalarla Oyunculuk Atölyesi' sona erdi. Etkinlik sonrası düzenlenen törende oyuncu adayları sertifikalarına kavuştu.
Aliağa'da oyuncu adayları sertifikalarına kavuştu
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Eylül 2015 Pazartesi 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ülkenin farklı kent ve ilçelerinden 82 oyuncu adayının katıldığı oyunculuk atölyesinde; katılımcılar Türk Tiyatrosunun usta isimlerinden eğitim aldı. Aliağa'da ilk kez gerçekleştirilen ustalarla oyunculuk eğitimlerine; Diyarbakır'dan, Denizli'den, Nazilli'den, Ankara'dan, İstanbul'dan ve İzmir'in ilçelerinden birçok oyuncu adayı katıldı. Bir hafta süren eğitimler Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri ASEV Bale Bölümü ve dersliklerinde gerçekleştirildi. Kursiyerlerin hem teorik hem de pratik olarak eğitim aldıkları atölye çalışmalarında kursiyerlere; oyunculuğa giriş, oyunculuk egzersizleri, yaratıcı drama, vücut dili, rol, makyaj, şarkı sözünden şiire, eleştiri teknikleri, uygulamalı müzikal tiyatro, dans, bale, sahne, nefes alma teknikleri, bedenle tanışma, dramaturji, diksiyon, ses teknikleri, sahne disiplini, doğaçlama, role yaklaşım, seslendirme, taklit, şovmenlik, sunuculuk ve yönetmenlik dersleri verildi. 60 saat süren derslerin sonunda atölyeyi tamamlayan tüm kursiyerlere, eğitmenlerin ıslak imzası ile hazırlanmış katılım sertifikaları verildi. Kursiyerler katılım belgelerini MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül'ün elinden aldı. Tören sonrasında kursiyerler Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Başkan Acar, etkinlikle ilgili konuşma yaptı.



Belediye olarak hedeflerinin Aliağa'da bir 'tiyatro fabrikası' kurmak olduğunu belirten Başkan Acar, "Bugüne kadar ne hedef koyduysak hepsini başardık. Aliağa kültür sanat noktasında Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olacak. Bunu da hep birlikte başaracağız. Kendimize hep şu hedefi koyduk; Türkiye'de belli sayıda belediye konservatuarları var. Biz en iyisini ve en güzelini Aliağa'ya kazandıracağız. Kültür sanat adına yaptığımız tüm çalışmalarda Kültür ve Turizm Bakanlığı da bize her daim destek verdi" dedi.

BU TÜR ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Güzel bir organizasyona daha ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Aliağa Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Volkan Severcan, "18 usta oyuncu ile 'Ustalarla Oyunculuk Atölyesi'ni gerçekleştirdik. Organizasyonun benim için en keyifli yanı Diyarbakır'dan, Denizli'den, Nazilli'den, Ankara'dan, İstanbul'dan ve İzmir'in ilçelerinden birçok kişinin katılmış olmasıdır. Bu bizim için çok özel ve güzel bir duygu. Aliağa'da bu tarz çalışmaları devam ettireceğiz. Herkes şunu rahatlıkla söyleyebilir ki Aliağa bir sanayi şehri aynı zamanda da kültür ve sanatın da başkenti" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası