Ege Postası
Geri

Alman kartıyla Türkiye’de para çekmek pahalıya mal olabilir

Avrupa'dan memleketlerine giderken yüksek miktarda nakit para taşımak istemedikleri için banka kartlarını yanlarında taşımayı tercih edenler hoş olmayan sonuçlarla karşılaşabiliyor. Türkiye’de veya başka bir ülkedeki bankamatiklerden...
Alman kartıyla Türkiye’de para çekmek pahalıya mal olabilir
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa'dan memleketlerine giderken yüksek miktarda nakit para taşımak istemedikleri için banka kartlarını yanlarında taşımayı tercih edenler hoş olmayan sonuçlarla karşılaşabiliyor. Türkiye’de veya başka bir ülkedeki bankamatiklerden para çekenlerin bu yöntemin kendilerine pahalıya patlayabileceğini hesap etmeleri gerekiyor.

Özellikle Alman banka kartlarıyla Türkiye’de para çekenlerin masrafları da hesaba katmaları gerekiyor. Türkiye’de ortak çalıştığı bir banka olmayan Commerzbank bin Euro’ya kadar para çekildiği takdirde 5,98 Euro işlem ücreti alıyor. Bin Euro’nun üzerinde para çekildiği takdirde bu ücret daha da artabiliyor.

Deutsche Bank ise Türkiye’de TEB Bank ile çalışıyor. TEB Bank’ın bankamatiklerinden para çekenler ise işlem ücreti ödemiyorlar. Diğer bankaların bankamatiklerinden para çekenler ise en az 5,99 Euro ödemek zorunda kalıyor.

Stadt Sparkasse, Türkiye’de herhangi bir banka ile ortak çalışmazken aldığı masraf miktarı 3,50 Euro. Bu miktar ne kadar para çekilirse çekilsin değişmiyor. Masraflar nedeniyle Türkiye’de tek tek küçük miktarlar yerine yüksek miktarda para çekilmesi daha faydalı oluyor.

Ayrıca Türkiye’deki bankamatiklerde Alman banka kartıyla sadece para çekilebildiğini, havale işlemleri veya mevcut para miktarını öğrenme imkanının da olmadığını unutmamak gerekiyor.

Bankalar son yıllarda internet bankacılığıyla bu soruna çözüm getirdi. İnternet bankacılığı sayesinde işlemlerin birçoğunu bankaya gitmeden bilgisayar veya cep telefonu üzerinden halletmek mümkün.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası