Ege Postası
Geri

Yaralı kartalı tedavi ettirip, doğaya saldılar

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Batman Şube Müdürlüğü, Sason ilçesinde yaralı ve güçsüz halde bulunan yavru kaya kartalını tedavi ettirip ardından doğaya saldı. İki hafta önce Sason dağlık kesiminde köylüler tarafından,...
Yaralı kartalı tedavi ettirip, doğaya saldılar
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Batman Şube Müdürlüğü, Sason ilçesinde yaralı ve güçsüz halde bulunan yavru kaya kartalını tedavi ettirip ardından doğaya saldı.

İki hafta önce Sason dağlık kesiminde köylüler tarafından, ayaklarından yaralı bir yavru kaya kartalı bulundu. Kartalı tedavi etme imkanları bulunmayan köylüler, bir ayağında kırıklar olan yavru kartalı Sason İlçe Orman Su İşletme Şefi Kemal Doğan'a teslim etti. Doğan, yaralı kartalı tedavi için Batman Şube Müdürlüğü'ne götürdü.

Batman şube müdürlüğünde veteriner tarafından tedavisi yapılan yavru kartala şube personeli 15 gün boyunca özenle baktı. Özel bir kafeste günde 250 gram ciğer ve etle beslenen kartal kısa sürede sağlığına kavuştu.

Son kontrolleri yapılan kartal Batman Orman Su Şube Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Eyüp Yıldırım ve şube personeli tarafından, kuş cenneti olarak bilinen Balpınar Beldesi bölgesinde doğal yaşam alanına bırakıldı.

Batman Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ercan Turan, bakanlıkça koruma altına alınan türler arasında yer alan ve Türkiye'nin biyolojik çeşitliliği açısından son derece önem arz eden kuş ve bitkileri, hastalık, yaralama, güçten düşme, bilinçsiz avcılık sonucu yaralanmalar gibi nedenlerle kendilerine getirilmesi halinde, tedavilerini yapıp doğaya saldıklarını söyledi.

Turan "Başta kartal, şahin, doğan, kızkuşu, leylek, balıkçıl, olmak üzere tüm yaralı yaban hayvanlarının yardımına koşuyoruz. Kışın şiddetli geçtiği dönemlerde de yaban hayvanı yaşam alanlarına gıda bırakarak yaban hayatını destekliyoruz." dedi.

Turan, yaralı hayvan ve kaçak avcılık ile ihbarlara da en hızlı şekilde müdahale ettiklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası