Ege Postası
Geri

Boğulma vakaları artınca Kaymakam vatandaşları uyardı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde artan boğulma vakaları nedeniyle Kaymakamlık vatandaşları uyardı. Turizm sezonunda şu ana kadar 5 boğulma olayının yaşandığı sahilde, denize girenlerin daha dikkatli olmaları, rüzgarlı ve dalgalı havalarda...
Boğulma vakaları artınca Kaymakam vatandaşları uyardı
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay'ın Samandağ ilçesinde artan boğulma vakaları nedeniyle Kaymakamlık vatandaşları uyardı. Turizm sezonunda şu ana kadar 5 boğulma olayının yaşandığı sahilde, denize girenlerin daha dikkatli olmaları, rüzgarlı ve dalgalı havalarda denize girmemeleri istendi.

Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, sahilin barındırdığı doğal güzellikler nedeniyle her yaz sezonunda çok sayıda yerli ve yabancı misafirin ilgi odağı olduğunu ve deniz turizmi kapsamında artan bir yoğunluk yaşandığını söyledi. Bu yoğunluğa karşın sahilin açık denize olan konumu, rüzgar ve deniz tabanı yapısından kaynaklanan birtakım özelliklerin yeterince bilinmemesinden dolayı her sezon boğulma vakaları yaşandığını hatırlatan Kaymakam Özçakıcı, bu yıl ilçe sahillerinde 5 boğulma vakasının yaşandığını hatırlattı.

Kumsal deniz tabanına sahip yerlerde, rüzgarlı ve dalgalı durumlarda güçlü dip akıntıları oluştuğunu aktaran Kaymakam Özçakıcı, şu uyarılarda bulundu "İyi bir yüzücü saatte 4 km hızla yüzebilmektedir. Sahilde açık denizde oluşan bu akıntıların hızının 5 ile 10 km arasında olabileceği bilimsel olarak tespit edilmiştir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın çok rüzgarlı ve dalgalı zamanlarda denize girmemeleri gerekmektedir. Deniz suyunun renginin değişmesi dip akıntısının olduğuna işaret sayılmalı, bu durum gözlendiğinde denize girilmemelidir. Yalnız olarak ıssız yerlerde denize girilmemelidir. Akıntıya yakalanma halinde panik yapılmamalı, bunun geçici bir süre ve mesafe sonra sona ereceği unutulmamalıdır. Akıntıya kapılma halinde sahile doğru değil, sahile paralel yüzerek akıntıdan kurtulabilineceği bilinmelidir. Cankurtaran eğitimi almayanların, akıntıya kapılanlara suya girerek yardımcı olmaları kendileri için de risklidir. Yapılması gereken yardım isteyen kişiye can simidi, halat gibi yardımcı malzemeyi ulaştırmak olmalıdır. İyi yüzme bilinmesi halinde dahi, yüzmeye yardımcı su üzerinde kalmayı sağlayan can simidi vb. malzemenin sürekli bulundurulmasının hayat kurtarıcı olabileceği unutulmamalıdır".

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası