Ege Postası
Geri

Alman yetkili: Polis müdahalesini ciddi endişeyle izliyorum

Almanya'nın İnsan Hakları Sorumlusu, Türkiye'deki protestolarla ve güvenlik güçlerinin bugün İstanbul Taksim Meydanı'ndaki müdahalesiyle ilgili açıklama yaptı.İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Polis müdahalesini ciddi endişeyle izlediğini...
Alman yetkili: Polis müdahalesini ciddi endişeyle izliyorum
Haberler / Dünya
11 Haziran 2013 Salı 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın İnsan Hakları Sorumlusu, Türkiye'deki protestolarla ve güvenlik güçlerinin bugün İstanbul Taksim Meydanı'ndaki müdahalesiyle ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Polis müdahalesini ciddi endişeyle izlediğini belirten Markus Löning, "Türk Hükümeti vatandaşlarının ifade ve toplantı özgürlüğüne saygı duymakla beraber, bu hakları aktif şekilde korumakla da yükümlüdür. Bu bağlamda Türk Hükümeti'ndeki ve güvenlik birimlerindeki sorumlulara, kendi vatandaşlarına karşı şiddet uygulamamaları ve onların haklarına saygı göstermeleri için çağrıda bulunuyorum." dedi.

Türk Hükümeti'nin Almanya Federal Hükümeti'nin iyi ve yakın ortağı ve Avrupa Konseyi üyesi olduğunu, ayrıca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni imzaladığını hatırlatan Löning, "Bunlar Türkiye'ye yükümlülükler getirmektedir: İnsan haklarına saygı gösterilmeli ve bu haklar korunmalıdır - Türkiye açısından bu özellikle ifade ve toplantı özgürlüğü gibi temel haklar için geçerlidir." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası