Ege Postası
Geri

Almanya'da çalışma süresi artıyor, maaşlar azalıyor

Almanya’da iş hayatından çekilip emekliliği seçenlerin sayısı azalırken emeklilik yaş ortalaması son 20 yılın en yüksek seviyesinde.Almanya’da 2012 yılında emekli olanların yaş ortalaması son 20 yılın en yüksek seviyesinde. Almanya’da...
Almanya'da çalışma süresi artıyor, maaşlar azalıyor
Haberler / Ekonomi
3 Temmuz 2013 Çarşamba 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da iş hayatından çekilip emekliliği seçenlerin sayısı azalırken emeklilik yaş ortalaması son 20 yılın en yüksek seviyesinde.

Almanya’da 2012 yılında emekli olanların yaş ortalaması son 20 yılın en yüksek seviyesinde. Almanya’da 2012 yılında emekli olan erkeklerin yaş ortalamasının 61,2 olduğu belirtildi. Emeklilik yaş ortalaması önceki yıllarda 60,9 olarak açıklanmıştı. Daha önce 60,8 olan kadınlardaki ortalama emeklilik yaşı ise 2012 yılında 61 olarak belirlendi.

2000 yılında emekli olan erkeklerin yaş ortalaması 59,8, kadınların ise 60i5 idi. Ülkede emeklilerin eline geçen paranın her geçen gün azalması insanları daha fazla çalışmayı itiyor. Almanya’da her iki emekliden birinin aylığı ülkede fakirlik sınırı olarak kabul edilen 700 Euro’dan daha az.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası