Ege Postası
Geri

Almanya'da kamuda çalışan göçmen sayısı hala yetersiz

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD), 2012 yılı sonunda hazırladığı rapora göre Almanya’da kamu alanlarında göçmenlerin az olduğu yönündeki eleştirisine rağmen gelişmeler halen yetersiz. Almanya’nın eski başkenti...
Almanya'da kamuda çalışan göçmen sayısı hala yetersiz
Haberler / Dünya
27 Ağustos 2013 Salı 20:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD), 2012 yılı sonunda hazırladığı rapora göre Almanya’da kamu alanlarında göçmenlerin az olduğu yönündeki eleştirisine rağmen gelişmeler halen yetersiz. Almanya’nın eski başkenti Bonn’da bulunan kamuya ait işyerlerinde 2008’de yüzde dokuz olan göçmen oranının OECD’nin çağırısı üzerine yapılan çalışmalarla 2013 yılı ilk yarısında yüzde 26,23 olduğu açıklandı.

Toplam 4 bin 471 meslek ücret tarifelerine bağlı çalışanlar arasındaki göçmen oranı da 831 ile yüzde 18,6’da kaldı. Memur statüsündeki 1617 çalışanın ancak yüzde 2,5'unun göçmen olması, OECD’nin esas eleştiri noktasında hala bir değişikliğin olmadığını gösterdi.

Yine Bonn’da bulunan Federal Rekabet Dairesi’nde çalışan 320 kişinin ancak %15’inin bir şekilde yurt dışında etnik kökeni olduğu ifade edildi. Bonn şehri polis teşkilatı konuyu gündemlerine aldıklarını ve üzerinde çalıştıklarını ifade ederken‚ memur yasalarına göre özel bilgileri koruma ve muhafaza etme adına etnik bilgileri toplamalarının mümkün olmadığını vurguladı. Şahsi tahminlerini vermekten kaçınmayan polis teşkilatı görevlisi Christoph Schnur 2010 yılından beri teşkilat içerisindeki göçmen yüzdesinin kesin olarak arttığını belirtti.

OECD’nin en büyük eleştiri konusu olan memurlarda göçmen oranı konusunda ilerlemenin çok ağır olduğu belirtildi. KRV’de göçmenlerin kamuda çalışmasına destek veren İçişleri Bakanı Ralf Jäger, “Eyalette polis teşkilatı içerisinde göçmen çalışan sayısını artırmak için ısrarlı bir şekilde göçmenleri teşvik ediyoruz." dedi.

Jäger, "Göçmen insanların sahip oldukları ana dil bilgileri ve bizzat içinden geldikleri kültürü biliyor olmaları bizim işimiz için çok önemli. 2012 yılında 161 göçmen memurun işe alındığı bildirilen teşkilatta, bu rakam toplam rakamın yüzde 11’ine tekabül ediyor." Çağrısını tekrarlayan Jäger, "Bu gençlere çağırıda bulunuyoruz, gelsinler!" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası