Ege Postası
Geri

Rusya: Suriye’de kazanmak kolay değil

Rus haber ajansı Interfax’a açıklamada bulunan Rus askeri kaynağı, Suriye’nin sahip olduğu hava savunma sistemleri nedeni ile Batılı ülkelerin kolay bir zafer elde edemeyeceğini söyledi.Kaynak, açıklamasında, “ABD ordusunun NATO ile Suriye’ye...
Rusya: Suriye’de kazanmak kolay değil
Haberler / Dünya
27 Ağustos 2013 Salı 18:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rus haber ajansı Interfax’a açıklamada bulunan Rus askeri kaynağı, Suriye’nin sahip olduğu hava savunma sistemleri nedeni ile Batılı ülkelerin kolay bir zafer elde edemeyeceğini söyledi.

Kaynak, açıklamasında, “ABD ordusunun NATO ile Suriye’ye düzenleyeceği askeri müdahalede kolay bir zafer olmayacak. Suriye’nin sahip olduğu Buk-M2E çoklu füzeler ve diğer füze savunma sistemleri saldırıları kolayca vurma yeteneğine sahip.” uyarısında bulundu.

Rus askeri kaynak Suriye’de halen 10 adet Buk-M2E bataryasının olduğunu, bunların 15-25 kilometreden hedeflere isabetli atış yapabildiğini kaydetti. Buk-M2E’lerin çok yoğun saldırı anında görev yapabildiğini ifade eden Rus komutan, “Uçan hedefleri vurma ihtimali yüzde 95-100. Bunun anlamı bir hedefi vurmak için sadece bir füze gerekiyor.” dedi.

Suriye’nin hava savunma sistemlerinin; ordunun, idari binaların ve sanayi altyapısının korunmasına yönelik dizayn edildiği bilgisini veren Rus kaynak; cruise füzeleri, güdümlü bombalar ve insansız hava araçlarının da hava savunmasına destek verdiğini ifade etti.

Suriye’ye hava saldırısını imkansız hale getirecek S-300 füze savunma sistemleri ise Şam’a verilmedi. Anlaşma imzalanmış olmasına rağmen İsrail ve Batılı ülkelerden gelen baskıları dikkate alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sevkıyatın gerçekleşmediğini açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası