Ege Postası
Geri

Pakistan ziyaretini tamamlayan Karzai ülkesine döndü

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Taliban ile müzakereler ve Taliban mahkumlarının serbest bırakılması konularını ele alındığı Pakistan ziyaretini tamamladı.Pakistan ziyaretine dün başlayan Karzai, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif...
Pakistan ziyaretini tamamlayan Karzai ülkesine döndü
Haberler / Dünya
27 Ağustos 2013 Salı 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Taliban ile müzakereler ve Taliban mahkumlarının serbest bırakılması konularını ele alındığı Pakistan ziyaretini tamamladı.

Pakistan ziyaretine dün başlayan Karzai, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile günü birlik planlanan görüşmesini, Şerif’in talebi üzerine bir gün daha uzatmıştı.

Pakistan Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, liderlerin bölgenin güvenliği ile ilgili görüş alış verişinde bulunduğu bildirildi. Açıklamada, Şerif’in her iki ülkenin bölgeye barışı getirmek için yakın çalışma içerisinde olması gerektiğine vurgu yaptığı belirtildi. İki ülkenin de benzer problemler yaşadığına ve bölgenin yıllardır çatışmalara ve istikrarsızlığa şahit olduğuna değinen Şerif’in "Barış ve kalkınma için ortak fırsatları değerlendirmenin tam zamanı." dediği kaydedildi.

Afgan Başkanlık sözcüsü Aymal Faizi açıklamasında, Karzai’nin ziyaret çerçevesinde Taliban tutuklularının serbest kalmasını talep ettiği ve Taliban'la müzakerelerde Pakistan’ın rolünün masaya yatırıldığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası