Ege Postası
Geri

Muallim: Suriye'ye saldırı Türk hükümetinin dengesini sarsacak

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Mısır'daki gelişmelerin Türk siyasetinin dengesini değiştirdiğini öne sürerek, Suriye'ye saldırının ise bu dengeyi daha da bozacağını savundu.Velid El Muallim bugün gerçekleştirdiği basın...
Muallim: Suriye'ye saldırı Türk hükümetinin dengesini sarsacak
Haberler / Dünya
27 Ağustos 2013 Salı 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Mısır'daki gelişmelerin Türk siyasetinin dengesini değiştirdiğini öne sürerek, Suriye'ye saldırının ise bu dengeyi daha da bozacağını savundu.

Velid El Muallim bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında olası saldırının askeri operasyonlarla sınırlı kalmayacağını söyledi. Muallim, "Eğer bizim askeri başarılarımıza sınır koymak istiyorlarsa bilsinler ki yanılgı içindeler. Eğer bu saldırıda halk, ordu ve yönetim arasındaki bağı koparmak istiyorlarsa sizi temin ederim ki vahim (yanılgı) içindeler. " dedi.

Söz konusu toplantısındaki amacının ABD kamuoyuna yönetim tarafından sunulan iddiaların asılsız olduğunu göstermek olduğunu söyleyen Muallim, "ABD kamuoyuna kimyasal silah kullanıldığı konusundaki sunumların yalan olduğunu söylemek istiyorum. Biz BM heyetine şeffaf bir şekilde davrandık. Gerçeklerin ortaya çıkması için tüm çabalarımızı ortaya koyduk." dedi.

Konuşmasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına değinen Muallim, Suriye'deki durumun Türk hükümetinin dengesini sarsacağı iddiasında bulundu.
Muallim, "İki gün önce Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir açıklama ile karşımıza çıktı. Davutoğlu, Türkiye'nin BM bünyesinde olsun yada olmasın Suriye ile savaşacak koalisyonun içinde olacağını söyledi. " ifadesini kullandı.

Ben Davutoğlu'nun açıklamalarına cevap vermek istemiyorum. Buna en iyi cevabı verecek dost Türk halkıdır. Bunun garantisi Türk halkıdır. Buna inanıyorum." dedi.
Suriye Dışişleri Bakanı, Mısır'daki gelişmelerin Türk hükümetinin dengesini sarstığını savundu. Muallim," Eğer Mısır'daki olanlar Türk hükümetinin dengesini bozduysa, Suriye bu dengeyi derinlikli olarak sarsacaktır." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası