Ege Postası
Geri

Muallim : Suriye'ye saldırı İsrail ve Nusra Cephesi'nin çıkarına olur

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, kimyasal silah kullanımı sebebiyle Suriye'ye yönelik bir askeri saldırının İsrail ve Nusra Cephesi'nin çıkarına hizmet edeceğini söyledi. Velid El Muallim düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki...
Muallim : Suriye'ye saldırı İsrail ve Nusra Cephesi'nin çıkarına olur
Haberler / Dünya
27 Ağustos 2013 Salı 14:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, kimyasal silah kullanımı sebebiyle Suriye'ye yönelik bir askeri saldırının İsrail ve Nusra Cephesi'nin çıkarına hizmet edeceğini söyledi.

Velid El Muallim düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki BM silah denetçilerine tüm olanakları sağladıklarını savundu. "Suriye tarafı BM denetçileri için gerekli tüm kolaylığı sağlıyor." diyen Muallim, " ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e denetçilerin çalışmalarını engelleyen taraf olmadığımızı söylemek istiyorum." dedi.

BM görevlilerin bölgeye girişine izin verme konusunda geç kaldıkları yönündeki suçlamalar olduğunu ifade eden Muallim, BM denetçilerinin istedikleri hiç bir talep konusunda sorun çıkaran taraf olmadıklarını savundu. Kimyasal silah araştırması için istenen 3 bölge için yapılan başvuruyu hamen kabul ettiklerini, bunu için de her hangi bir gecikmenin olmadığı iddiasında bulundu.

İngiltere'nin kimyasal silah izlerinin yok edildiği yönündeki açıklamasına cevap veren Muallim, "Bu izleri Suriye güvenlik güçlerinin yok etmesi mümkün değil. Çünkü bu bölgeler silahlı grupların kontrolündeki bölgelerde yer alıyor. İngiltere dışişleri bakanı uluslar arası kamuoyuna yanlış bilgi vermek istiyor." suçlamasında bulundu.

Suriye yönetimi tarafından kimyasal silahların kullanıldığı yönündeki suçlamalara değinen Muallim,"Ben Kerry ile yaptığım konuşmada bu iddiaları kesin bir dille reddettim. Dünyada hiç bir ülkenin kendi halkına kitle imha silahı kullanmayacağını söyledim. Eğer bizim silahlı kuvvetlerimizin bu silahları kullandığına dair elinde bir ispatı olan varsa, kendisinin bunu uluslararası kamuoyuna sunmakla meydan okuyorum. Uluslararası kamuoyunun bu tür iddiaları değerlendirme hakkı bulunuyor. Ben bunlara meydan okuyorum. " diye konuştu.

Çevrelerinde savaş çanı çalanların olduğunu ifade eden Muallim, "Eğer Suriye'ye yönelik bir saldırıyı düşünüyorlarsa, kimyasal silah konusu tutarsız ve gerçek dışı. Daha önce dediğim gibi elinde ispatı ve delili olan sunsun. Onlara bu konuda meydan okuyorum. Ancak böyle bir saldırı ile başka hedefleri gerçekleştirmek istiyorlarsa ben bu hedeflerin ne olduğunu bilmiyorum. Bizi halkın gözünden düşürmek istiyorlarsa bunu başaramayacaklar. Halkımızın yönetim ve askerle olan dayanışması bizi bu kriz boyunca ayakta tuttu. Türkiye üzerinden 83 ülkeden terörist geliyor. Ben bu bölgede her hangi bir hareketin İsrail'in çıkarlarına hizmet edeceğini düşünüyorum. Böyle bir saldırı İsrail'in çıkarına hizmet eder. Aynı zamanda El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi'ne hizmet eder. ABD ve müttefiklerinin olası saldırısı ilk olarak İsrail ve Nusra Cephesinin çıkarınadır." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası