Ege Postası
Geri

Karadağ’da yeniden inşa edilen Bioçe Camii ibadete açıldı

Osmanlı mirasının korunması kapsamında, 16. yüzyılda inşa edilen ve 1912 Balkan Savaşları'nda yıkılan Bioçe Camii, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yeniden inşa edilerek ibadete açıldı. Yapım...
Karadağ’da yeniden inşa edilen Bioçe Camii ibadete açıldı
Haberler / Dünya
27 Ağustos 2013 Salı 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Osmanlı mirasının korunması kapsamında, 16. yüzyılda inşa edilen ve 1912 Balkan Savaşları'nda yıkılan Bioçe Camii, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yeniden inşa edilerek ibadete açıldı.

Yapım işi tamamlanan Bioçe Camii düzenlenen törenle hizmete girdi. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine, Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, TİKA yetkilileri, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, Karadağ Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Özdemir, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Karadağ İslam Birliği bölgesel temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, Karadağ’daki Osmanlı mirasının korunmasının önemine vurgu yaparak, Karadağ’daki faaliyet ve desteklerinden dolayı TİKA’ya müteşekkir olduklarını ifade etti. Karadağ’da eğitim, sağlık, kültür ve tarihi eserlerin restorasyonu alanlarında pek çok çalışmalar yapan TİKA, Bioçe Camii'nin 100 sonra yeniden hayat bulmasına katkı sağladı.

Podgorica ile Rojaye arasında yer alan ana karayolu üzerinde ve yıllık ortalama 300 bin kişinin geçiş güzergahındaki tek cami olan Bioçe, nüfusunun yüzde 42’sini Müslümanların oluşturduğu Byelo Polye Belediyesi sınırları içerisinde bulunuyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası