Ege Postası
Geri

Almanya silahlı İHA için ABD'den olumlu cevap bekliyor

Almanya’nın silahlı insan hava aracı (İHA) talebine ABD’nin olumlu cevap vermesi bekleniyor. Federal Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, ABD’ye iki günlük ziyarette bulunarak mevkidaşı Chuck Hagel ile görüşme yaptı. Silahlı İHA konusunda...
Almanya silahlı İHA için ABD'den olumlu cevap bekliyor
Haberler / Dünya
1 Mayıs 2013 Çarşamba 18:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’nın silahlı insan hava aracı (İHA) talebine ABD’nin olumlu cevap vermesi bekleniyor. Federal Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, ABD’ye iki günlük ziyarette bulunarak mevkidaşı Chuck Hagel ile görüşme yaptı. Silahlı İHA konusunda mayıs ayında bir cevap beklediklerini aktaran bakan de Maiziere, “Sanıyorum cevap olumlu olacak.” dedi.

Savunma Bakanı, ABD’den ‘Reaper’ model İHA’lar konusundaki olumlu cevabın, alışverişin hemen gerçekleşeceği manasına gelmediğinin altını çizdi. Almanya’nın Amerikan silahlı insansız hava araçlarının yanı sıra İsrail’in ‘HeronTP’ model İHA’larını temin etmek için girişimde bulunduğu belirtiliyor.

Almanya’da silahlı İHA’larla ilgili tartışmalar aylardır sürüyor. Muhalefet, hükümeti silahlı İHA konusunda ağır eleştiriyor. Bakan de Maiziere ise 22 Eylül’deki genel seçimlerden önce İHA satın alımı ile ilgili bir önergenin Federal Meclis’e sunulmayacağını söyledi. Alman Ordusu Afganistan’da halihazırda ‘Heon 1’ model silahsız İHA’ları kiralık olarak kullanıyor. Kiralık sözleşmeleri ise Ekim 2014’de sona eriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası