Ege Postası
Geri

Almanya’da enflasyonu bu kez gıda fiyatları tırmandırdı

Almanya’da gıda fiyatlarındaki yüzde 5,4 oranındaki artış enflasyonu yükselişe geçirdi. Gıda maddelerindeki fiyat artışında bir ay içinde yüzde 12,1 oranıyla sebzeler başı çekti. Sebzeleri yüzde 9,2 ile meyve ve yüzde 9,7 ile yemeklik...
Almanya’da enflasyonu bu kez gıda fiyatları tırmandırdı
Haberler / Ekonomi
13 Haziran 2013 Perşembe 18:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da gıda fiyatlarındaki yüzde 5,4 oranındaki artış enflasyonu yükselişe geçirdi. Gıda maddelerindeki fiyat artışında bir ay içinde yüzde 12,1 oranıyla sebzeler başı çekti. Sebzeleri yüzde 9,2 ile meyve ve yüzde 9,7 ile yemeklik yağ, yüzde 5,6 ile et ve et mamulleri izliyor.

Almanya’da enflasyon özellikle gıda maddelerinin fiyatındaki artıştan dolayı yükselişte. Geçen ay yarım senelik bir aradan sonra tekrar yükselişe geçen enflasyonun geçtiğimiz nisan ayına göre yüzde 0,4, 2012 mayısına göre ise yüzde 1,5 oranında arttığı açıklandı. Pahalanmadaki oranı bariz bir artış olarak değerlendiren ekonomi çevreleri gelişmeden gıda fiyatlarındaki yüzde 5,4 oranındaki artışı sorumlu tuttu.

Gıda maddelerindeki fiyat artışında bir ay içinde yüzde 12, 1 oranıyla sebzeler başı çekti. Sebzeleri yüzde 9,2 ile meyve ve yüzde 9,7 ile yemeklik yağ, yüzde 5,6 ile et ve et mamulleri, yüzde 4,3 ile süt ürünleri ve yumurta takip etti. Enflasyonu yüksek gösteren bir diğer amil ise şans oyunlarının fiyatlarına yüzde 21,1 oranında zam gelmesi oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası