Ege Postası
Geri

Almatı'da kardeşlik sofrası

Bağcılar Belediyesi tarafından Kazakistan’ın Almatı şehrinde kurulan kardeşlik sofrasında Kazaklar, Türkler ve Ahıska Türkleri birlikte iftar açarak kardeşliğin devamı için dua etti. Bağcılar’da her gün kurulan iftar sofralarının...
Almatı'da kardeşlik sofrası
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bağcılar Belediyesi tarafından Kazakistan’ın Almatı şehrinde kurulan kardeşlik sofrasında Kazaklar, Türkler ve Ahıska Türkleri birlikte iftar açarak kardeşliğin devamı için dua etti.

Bağcılar’da her gün kurulan iftar sofralarının yanı sıra Çanakkale ve Edirne gibi şehitler diyarlarında da iftar sofraları kuran Bağcılar Belediyesi, bu yıl da gurbetçiler için Almanya’dan sonra ata yurdu Kazakistan’da iftar sofrası kurdu. Almatı’da kurulan kardeşlik sofralarında Kazaklar, Türkler ve Ahıska Türkleri bir araya geldi. Programa, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı’nın yanı sıra AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Esperanza Restaurant’ta düzenlenen iftarda, akşam ezanının okunması ile birlikte davetliler, Kazak mutfağının meşhur yiyecekleri şelpek, boğursak, çorba, koyun pilavı, peş parmak, salata ve Türk usulü baklavalardan oluşan zengin menü ile orucunu açtı. İftarın hemen ardından Kazakistanlı davetliler sahnede saf tutarak akşam namazını kıldı.

Yemeğin ardından konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, amaçlarının 2 ülke arasında gönül köprüleri kurmak olduğunu kaydetti. Dillerin farklı olsa da duyguların aynı olduğunu söyleyen Çağırıcı, "Katılımından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Rabbim oruçlarımızı kabul eylesin. Bizi günahlarımızdan arındırılmış bir şekilde bayrama kavuştursun." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise yaptığı konuşmada 2 ülke insanının birbirini yakından tanımak için bu tür etkinliklerin artırılması gerektiğini ifade ederek, "Bizim öğrencilik yıllarımızda Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan’ı hayal etmek çok zordu. Kaf dağının ötesinde idi. Bu günleri hayal bile edemezdik. Allah’a şükürler oldun bugün aynı sofrada birlikteyiz." diye konuştu.

Program, Türkiye’de eğitim aldıktan sonra ülkelerine dönen Kazakların Türk heyet ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası