Ege Postası
Geri

Amasya Üniversitesi yabancı öğrencilerin gözdesi oldu

Amasya Üniversitesi’ne alınacak 108 yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına 23 ülkeden toplam 566 kişi başvuruda bulundu.Yabancı uyruklu öğrenci alımına 2012-2013 akademik yılında başladıklarını belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof....
Amasya Üniversitesi yabancı öğrencilerin gözdesi oldu
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amasya Üniversitesi’ne alınacak 108 yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına 23 ülkeden toplam 566 kişi başvuruda bulundu.

Yabancı uyruklu öğrenci alımına 2012-2013 akademik yılında başladıklarını belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2013-2014 akademik yılında ise üniversite bünyesinde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullara 108 kişilik yabancı uyruklu öğrenci kabul edeceklerini söyledi. Söz konusu kontenjanlara Fransa, Almanya, Yunanistan, Türkmenistan, Sırbistan, Azerbaycan, Gürcistan, Çin, Kenya, Somali, Özbekistan, Kırgızistan, Sri Lanka, Afganistan gibi toplam 23 ülkeden 566 yabancı uyruklu öğrenci adayı müracaat etti.

Amasya Üniversitesi'nde yükseköğrenim görecek yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için her türlü çalışmayı yaptıklarını kaydeden Rektör Orbay, “Gerekli akademik ortamın hazırlanması ve üniversiteye kolaylıkla uyum sağlayabilmeleri amacıyla ‘Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi’ni faaliyete geçirdik. Üniversitemizde öğrenim görmek için başvuran veya kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin sosyal ve kültürel alandaki ihtiyaçlarının karşılanması, barınma ve özellikle uyum sorunlarını görüp, muhtemel soruların çözülmesi ile birlikte kontenjanları her yıl kademeli olarak artırmayı düşünüyoruz. Amasya Üniversitesi'ni dünya üniversiteleriyle bilim, sanat ve kültür alanında rekabet edebilecek düzeye getirebilmemizin yolu, uluslararası ilişkilerimizi geliştirmekten geçiyor. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kendi ülkelerinden taşıdıkları kültürel, eğitimsel deneyimler bizim öğrencilerimizin de sosyal anlamda kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacağını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Amasya'ya gelecek yabancı uyruklu öğrencilerin doğal birer turizm elçisi olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Rektör Orbay, "İlimizin kültürel, tarihi, turistik yönlerini öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler, ilimizin kültür turizm elçisi olacaklar ve kendi ülkelerinde ilimizi tanıtacaklardır. Amasya'nın en güzel şekilde tanıtılması ve hak ettiği turizm potansiyeline ulaşabilmesi üniversitemizin de öncelikleri arasındadır. Bu bakış açısıyla, Amasya'ya gelen yabancı uyruklu öğrencilerin şehrimizin turizmin potansiyelinin gelişmesini de sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası