Ege Postası
Geri

Alsancak Devlet Hastanesi'nde mobbing protestosu

Alsancak Nevvar–Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimliği önüne siyah çelenk koyan hastane çalışanları yönetimin mobbingine uğradıklarını önesürdü.
Alsancak Devlet Hastanesi'nde mobbing protestosu
Haberler / İzmir
20 Ekim 2015 Salı 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alsancak Nevvar–Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde çalışanların yerinin değiştirilmesi üzerine hastanede örgütlü sendikalar ve Tabip Odası hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Protestoya katılanlar 'Yönetim İstifa' ve 'Sağlıkta dönüşüme hayır' sloganları attı. Daha sonra siyah bir çelenk alkışlarla başhekimlik girişine bırakıldı

SES, Türk Sağlık Sen, Genel Sağlık İş ve Tabip Odası yöneticilerinin katıldığı açıklamada konuşan SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, sağlıkta dönüşüm uygulamasının sonuçlarının kendisini gösterdiğini ifade ederek "Her şeyi ben bilirim, istediğimi yaparım' algısı yaratılarak sağlık çalışanları yok sayılmaktadır. Bizler sağlık çalışanları olarak sağlık hizmeti verebileceğimiz koşulların oluşturulmasını, geçici görevlendirmelerin liyakat gözetilerek yapılmasını, alınacak kararların çalışanların öneri ve istekleri gözetilerek alınmasını 'Ben yaptım oldu' anlayışından vazgeçilmesini ve çalışanlar üzerinde her türlü baskı ve mobbingin son bulmasını istiyoruz" dedi. 

Daha sonra konuşan TTB Merkez Konsey Üyesi Fatih Sürenkök de "Oda olarak sağlık çalışanlarının hukuki açıdan yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yöneticilere de seslenmek istiyorum. Suyunuz ısındı artık, çok az kaldı. 1 Kasımdan sonra AKP Hükümeti devam etse bile Kamu Hastaneleri Kurumu'nun devam etmeyeceğini kendileri de biliyorlar. Bunu değiştirmek için başladılar çabaya. Sadece arkadaşlar bu uygulamalara karşı sessiz kalmasınlar" dedi.


Türk Sağlık Sen İzmir 1. Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol da "Bir zamanlar İzmir'in en huzurlu çalışan, güler yüzlü hizmetin verildiği bu kurumda, bu gün gelinen noktada bir hemşirenin yeri bir ayda tam altı kez değiştirilir hale gelmiştir. Kurumdaki servis sorumlularının, birim sorumlularının özellikle bir sendikanın üyelerinden oluşması, bir sendikanın üyelerini daha rahat yerlerde çalıştırma gayreti, kurum içi çalışma huzurunu bozmuş, çatışma ortamı yaratmıştır" dedi.  (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası