Ege Postası
Geri

Alternatif ürünler çiftçinin yüzünü güldürdü

Niğde Valiliği İl Özel İdaresi kaynaklı olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bin 50 çiftçi ailesinin faydalandırıldığı alternatif ürün projeleri meyvelerini vermeye başladı.        Niğde...
Alternatif ürünler çiftçinin yüzünü güldürdü
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 14:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Niğde Valiliği İl Özel İdaresi kaynaklı olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bin 50 çiftçi ailesinin faydalandırıldığı alternatif ürün projeleri meyvelerini vermeye başladı.

        Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile özellikle patates üretimi yapılan bölgelerde alternatif ürün yetiştirilmesi için yüzde 50 Niğde Valiliği destekli İl Özel İdaresi Kaynaklı 500 bin TL kaynak kullanıldı. Bu kaynak ile 12 bin dekar silajlık mısır, 4 bin 200 dekar yonca, 4 bin dekar nohut, 3 bin 500 dekar kuru fasulye, bin dekar çerezlik kabak, 700 dekar barbunya, 500 dekar yağlık ayçiçeği ve 100 dekar karpuz olmak üzere toplam 26 bin dekar alternatif ürün ekimi yaptırıldı.

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, "Ekimini yaptırdığımız bu ürünler ilimizde ürün çeşitliliğini artırmıştır. Diğer yandan bu ürünler ülkemizin çokça ihtiyaç duyduğu ürünlerdir. Bu ürünler topraklarımızın dinlendirilmesi için de oldukça yararlı olmuştur. Bu projelerin uygulanması aşamasında müdürlüğümüz bünyesinde ziraat mühendislerinden oluşan teknik ekipler çiftçilerimize her türlü teknik desteği tarlada bahçede çiftçilerimize sunmaktadırlar. Her bir çiftçimiz için bir dosya tutulmakta ve yapılan tarla kontrolleri, önerilen tavsiyeler ve bilgilendirmeler bu dosyalara işlenmektedir. Ekimini yaptırdığımız bu ürünlerin çimlenme, sapa kalkma, yapraklanma ve meyve vermesi konularında bu güne kadar yapılan kontrollerde çiftçilerimizin de özel gayret göstermeleri ile her hangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Tüm ürünlerdeki büyüme ve gelişmeler normal seyrinde devam etmektedir. Hazırladığımız proje kapsamında ekimini yaptırdığımız bu ürünlerin hasatlarının yapılması ile birlikte Niğde tarımına, Niğde çiftçimize yaklaşık olarak 15 – 16 milyon liralık bir tarımsal hasıla oluşturacaktır." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası