Ege Postası
Geri

Ankara, YÖNETDER iftarında buluştu

Uluslararası Yöneticiler Derneği'nin (YÖNETDER) Ankara’da düzenlediği geleneksel iftar programı Başkentlileri buluşturdu. Programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanı sıra kamu, özel sektör ve üniversitelerden yaklaşık...
Ankara, YÖNETDER iftarında buluştu
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Yöneticiler Derneği'nin (YÖNETDER) Ankara’da düzenlediği geleneksel iftar programı Başkentlileri buluşturdu. Programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanı sıra kamu, özel sektör ve üniversitelerden yaklaşık 1500 üst düzey yönetici katıldı.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldığı iftarda konuşan Bakan Eker, YÖNETDER'in önemli çalışmalara imza atan ve işbirlikleri gerçekleştiren sivil toplum örgütlerinin başında geldiğini ifade etti. Eker, Türkiye'nin son 10 yıldaki atılımda YÖNETDER üyelerinin de paya sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin sosyal ve ekonomik alanda önemli başarılar elde ettiğini belirten Eker, "Türkiye'nin temel sorunlarının çözümünde aldığı mesafe, birilerinin stratejik çıkarlarına ters düşebilir. Bize düşen olan biteni basiretle değerlendirmek, ferasetle idrak etmek ve buna karşı kendi durumuzu belirlemek." diye konuştu.

Ramazan ayında Filistin, Mısır, Suriye ve Myanmar başta olmak üzere İslam coğrafyasının birçok yerinde acıların yaşandığını hatırlatan Bakan Eker, "İki dünya savaşının çıkmasına neden olan Batı, son 50 yıldır entegrasyon kurup, nasıl bir daha kavga etmeyiz diye çaba gösterirken, İslam aleminin bugünkü durumunu düşünmek durumundayız. Stratejistler 21. yüzyılda üç tane mücadele alanı belirledi. Bunlar, gıda, su ve enerji. Suyun yüzde 75'i gıda için, yani tarımda kullanılıyor. Herkese yetecek kadar üretim var, ama yeryüzünde herkesin sorununu çözecek kadar adalet, merhamet ve sevgi yok. Bu adaletsizlik, merhametsizlik ve sevgisizlik, 900 milyon insanın aç yatağa girmesine, 1 milyar 400 bin insanın ise aşırı yemekten dolayı sıkıntı çekmesine, 500 milyon insanın da obez olup doktor doktor dolaşmasına neden oluyor." dedi. Bakan Eker, İslam dini ve kültüründe israfın haram olduğunu anımsatarak, oruç ibadetinin yerine getirildiği Ramazan ayında gıdaların israf edilmemesi gerektiğini söyledi.

Üniversiteleri temsilen konuşan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ise Gezi olayları başladığında ülkedeki faiz oranını yüzde 4 seviyelerinde olduğunu hatırlatarak, olaylar sonrasında faizlerin yüzde 9’lara fırladığını vurguladı ve faiz lobisine dikkati çekti. Büyük devlet olma yolunda ilerleyen Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirten Ban, “Büyük devlet olma yolu, oynanan oyunları karşı hamle yaparak bertaraf etmekten geçiyor.” dedi.

YÖNETDER Genel Başkanı Önder Kıraç da derneğin çalışmaları hakkında davetlilere bilgi verdi. “Sorumluluklarımızın giderek yoğunlaştığı, teknolojik gelişmelerin birbiri ile yarışırcasına hızlandığı, özel sektörümüzün dinamik hızı ve ivmesini artırmak amacı ile kamu çalışanlarımızın da gecesini gündüzüne kattığı bu günlerde, zaman adeta bir su gibi akmaktadır.” diyen Kıraç, son on yılda, çalışan saatin, akan zamanın kıymetini bilerek, adeta geçmiş yılların yaşanmamışlıklarını telafi edercesine koşturan, siyasetçilerle tüm yöneticilere teşekkür etti. Kıraç, bu başarılarda YÖNETDER’in küçük de olsa katkı sağlamaya çalıştığını aktardı.

Programda ayrıca, özel sektörü temsilen Kanal A Televizyonu sahibi ve Termikel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya ve Küçükbay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay birer konuşma yaptı. İftara, eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, milletvekilleri, Başbakanlık Müsteşar yardımcısı Özer Kontoğlu, Kamu Güvenliği Müsteşarı Doç. Dr. Ulvi Saran, Kamu Gözetim Kurumu Başkan yardımcısı Mehmet Vehbi Günan, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, KİK 2. Başkanı Kazım Özkan, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay üyeleri, yabancı büyükelçi ve müsteşarlar ile yaklaşık, 1500 bürokrat ve davetli katıldı. Yemek sonrası verilen müzik dinletisi de büyük beğeni topladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası