Ege Postası
Geri

Zirve Üniversitesi arabuluculuk eğitimi verecek

Zirve Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ZÜSEM) Adalet Bakanlığı tarafından arabuluculuk eğitimi vermekle yetkilendirildi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Kütükçü, ZÜSEM'in Adalet Bakanlığı’ndan aldığı...
Zirve Üniversitesi arabuluculuk eğitimi verecek
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zirve Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ZÜSEM) Adalet Bakanlığı tarafından arabuluculuk eğitimi vermekle yetkilendirildi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Kütükçü, ZÜSEM'in Adalet Bakanlığı’ndan aldığı yetkiyle Türkiye'de arabuluculuk eğitimi veren kurumlardan biri olduğunu ifade etti.

        Kurumların arabuluculuk eğitimini verebilmesi için izin almasının zorunlu olduğunu belirten Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Kütükçü, Zirve Üniversitesi’nin izin başvurusunun Adalet Bakanlığı tarafından kabul edildiğini ve 3 yıl süreyle arabuluculuk eğitimi verme izni aldıklarını açıkladı.

        ZÜSEM tarafından verilecek arabuluculuk eğitimi dersleri hafta sonu 48 saat teori ve 12 saat uygulamalı olmak üzere planlandı. Arabuluculuğun hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olduğunu açıklayan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Kütükçü, bu yöntemde tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı, tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkemenin yönlendirmesiyle çözebilme yöntemi olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası