Ege Postası
Geri

Antalya'da toplu ulaşıma zam

Antalya’da toplu ulaşım ücretlerine 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı. 10 kuruş artırılan toplu ulaşım ücreti 1,80 lira oldu.         Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon...
Antalya'da toplu ulaşıma zam
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya’da toplu ulaşım ücretlerine 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı. 10 kuruş artırılan toplu ulaşım ücreti 1,80 lira oldu.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) yapılan açıklamada, 2011 yılından bu yana toplu ulaşım ücretlerinde bir ayarlama yapılmadığı hatırlatıldı.

        Ulaşım zammının gerekçesine de yer verilen açıklamada, "2011 yılından bugüne kadar akaryakıt fiyatlarının yaklaşık yüzde 20 oranında artmış olması ve ayrıca yıllık enflasyon artışı, araçların bakım, onarım, işçilik vergi gibi giderlerinde yaşanan artış toplu taşıma esnafını zor durumda bırakmıştır. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın toplu taşıma ücretlerinin yeniden güncellenmesi talebi üzerine konu UKOME Genel Kurulu’nda değerlendirilmiş hem esnafın hem de Antalya halkının hassasiyetleri göz önünde bulundurularak fiyatlar yeniden düzenlenmiştir." denildi.

        Yeni düzenlemeye göre toplu taşıma araçları denetimli halk otobüsü, kırmızı otobüs ve minibüslerde, tam biniş ve öğrenci binişleri 10 kuruş artırıldı. 1 lira 70 kuruş olan tam binişler 1 lira 80 kuruş, 1 lira olan öğrenci binişleri ise 1 lira 10 kuruş oldu. Yeni tarifede emekli vatandaşların biniş ücretlerinde ise 10 kuruş indirime gidildi. 1 lira 30 kuruş olan emekli binişleri 1 lira 20 kuruşa düşürüldü. ANTRAY biniş ücretleri de 10 kuruş artırıldı. 1 lira 50 kuruş olan tam biniş ücreti 1 lira 60 kuruş olarak yeniden belirlendi. Nostalji tramvayında ise biniş ücretleri değişmeyerek, 1 lira 25 kuruş olarak kaldı.

        Toplu ulaşımdaki yeni tarifeler, 1 Ağustos 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası