Ege Postası
Geri

Altın Şehir İzmir

Konak Belediyesi, Kemeraltı ve İzmir’deki kuyumculara yönelik İngilizce hazırladığı ‘Altın Şehir İzmir’ kitapçığı ile turistleri alışverişe davet ediyor.
Altın Şehir İzmir
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Ekim 2012 Salı 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR -Hazırladığı Fincanda Kahve broşürüyle turistlere İzmir usulü Türk kahvesi yapımını ve Kemeraltı’ndaki turistik Kahve Evleri’ni öğreten ve böylece Kemeraltı esnafı ile Kahveciler Odası’na destek olan Konak Belediyesi, bu kez Kuyumcular Odası’nın yanında.

Turistlere yönelik olarak hazırlanan ‘Altın Şehir İzmir’ kitapçığı ile kentin ve Anadolu’nun altın, kuyum ve sarrafiye tarihini gözler önüne seriliyor. İngilizce hazırlanan kitapçık, Cruise turizmiyle kente gelen turistlere dağıtılacak. Kemeraltı Kuyumcular Çarşısı’na turist çekecek kitapçıkta, 1500’e yakın sarraf ve kuyumcusuyla, kentimizin alyans üretimi başta olmak üzere Türkiye’nin en önemli kuyumculuk kentlerinden biri olduğu vurgulanıyor.

‘Hoşgeldiniz’ diyerek turistlere seslenen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan İzmir’in  Türkiye’nin alyans üretim merkezi niteliği taşıdığını, İzmirli alyans üreticilerinin yaptıkları yüzüklerle yerli ve yabancı pek çok çifti sevgi tılsımıyla birbirine bağladığını söylüyor.

Tartan, “Altınla ilişkisi antik döneme uzanan bir şehri ziyaret ediyorsunuz. Paranın mucidi, ilk altın parayı basan Lidyalılardan bugüne İzmir’in kuyumcuları zenginliğin ve gücün temsilcisi Altın’ı üretiyor ve işliyor. Fibulalar, diademler, tılsımlar, mühürler, sikkeler yapan ustaların torunları bugün size, değerli ve yarı değerli taşlarla süslü mücevherler, kökleri antik döneme uzanan motiflerle süslenmiş altın ve gümüş takılar üretiyor. Dünyanın yaşayan en eski çarşısı Kemeraltı’ndaki Kuyumcular Çarşısı ve kentin dört bir yanına yayılmış 1500 sarraf ve kuyumcu sizi bekliyor” diyerek turistleri alışverişe davet ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası