Ege Postası
Geri

Altıntaş: Kara ve hava yollarına verilen önem, deniz yoluna da verilmeli

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, kara ve hava yoluna verilen önemin, deniz yoluna da verilmesi gerektiğini söyledi. Altıntaş, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada,...
Altıntaş: Kara ve hava yollarına verilen önem, deniz yoluna da verilmeli
Haberler / Genel
1 Temmuz 2013 Pazartesi 13:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, kara ve hava yoluna verilen önemin, deniz yoluna da verilmesi gerektiğini söyledi.

Altıntaş, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, denizlerdeki egemenlik hakkını geri alan Kabotaj Yasası'nın sosyal ve siyasal alandaki değişimlerin bir uzantısı olarak ekonomik anlamda bağımsızlığın pekişmesini sağlayan bir adım olduğunu ifade etti. Bundan 87 yıl önce 1 Temmuz 1926'da kabul edilen Kabotaj Yasası’nın, zengin deniz kaynaklarının kullanılması ve denizciliğin gelişmesi için önemli bir adım olduğunu anlatan Altıntaş, “Ancak, Kabotaj Yasası'nın yürürlüğe girmesinden sonra geçen 87 yıla rağmen denizcilik sektörünün gelişmesi için ciddi bir mesafe alınamadığını görmekteyiz. Kara ve hava yoluna verilen önem, deniz yoluna da verilmeli. Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli kullanarak, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız ve kuzeyi tamamen denizle çevrili ilimizde de deniz ticaretinin daha çok gelişmesi gerekmektedir.” dedi.

Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'nin denizci toplum olmasının önünde hiçbir engel bulunmadığını ifade eden Altıntaş, bir deniz ülkesi olarak, denizciliğe gereken önem ve önceliği vermenin, küreselleşen dünyada ulusal bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası