Ege Postası
Geri

Altıparmak: Şehrin ortak akıl yönetimine ihtiyacı var

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, şehrin sosyo- ekonomik ve kültürel yönden kalkınabilmesi için ortam akıl yönetimine ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Ahmet Altıparmak, Polisevi'nde gazetecilerle bir araya geldi. Altıparmak, şehrin problemlerinin...
Altıparmak: Şehrin ortak akıl yönetimine ihtiyacı var
Haberler / Genel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 14:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, şehrin sosyo- ekonomik ve kültürel yönden kalkınabilmesi için ortam akıl yönetimine ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Ahmet Altıparmak, Polisevi'nde gazetecilerle bir araya geldi. Altıparmak, şehrin problemlerinin ortaya konulmasında ve çözüm önerileri geliştirilmesinde yerel basının önemli yeri olduğuna dikkat çekti. Kamu görevi yapan basın mensuplarının objektif olarak yansıttıkları problemlerin kendisi için önemli olduğunu söyleyen Altıparmak, "Basının gördüğü, duyduğu, bize objektif olarak yansıttığı olaylar bizim için önemlidir." dedi.

Şehirdeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli hareket etmesini önemsediğini de dile getiren Vali Altıparmak, bunun için ortak akıl yönetimine ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı. Altıparmak, "Ortak akıl çalışmalarını başlatacağız. Şehrin ortak akıl yönetimine ihtiyacı var. Bunun için de güvenilir kişilere, kanaat önderlerine ihtiyaç var." diye konuştu.

Modern, sanatsal estetik duyguları gelişmiş, eğitimli bir neslin yetişmesi için üst kimlik oluşturulmasının gerekliğine de işaret eden Altıparmak, şöyle konuştu: "Türkiye'de üst kültür oluşturulmalı. Sanatta, musiki de mimari de üst kültür oluşturulmalı. Kaçımız ud çalıp, ney üfleyebiliyoruz. Ya da aynı türküleri sonuna kadar bilip söyleyebiliyoruz. Ortak üst kültür aynı zamanda uzlaşı kültürü demektir. Toplum olarak buna ihtiyacımız var. Yetişen yeni nesil öz güveni ve öz saygısı yüksek, hoşgörülü farklı yaşam biçimleri ve kültürleri olduğu gibi kabul etmeli."

Şehrin ekonomisinin canlılık kazanabilmesi için de komşu ülkelerle ticari ilişkilerin geliştirilmesinin önemine de dikkat çeken Altıparmak, Erzurum'un doğal zenginliklerinin keşfedilip, ulusal medyada reklam ve tanıtım amaçlı olarak taşınmasının gerekliğini savundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası