Ege Postası
Geri

Amaç cezalandırmak değil çevreyi korumak

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 2014'de denetledikleri bin 100 işletmeden yüzde 25'ine, 2015'de ise 4 bin 400 işletmeden yüzde 5.7'sine idari yaptırımda bulunduklarını, işletmelerin de artık çevreyi kirletmemek için tedbirlerini arttırdığını söyledi.
Amaç cezalandırmak değil çevreyi korumak
Haberler / İzmir
26 Nisan 2016 Salı 17:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Varan, “İl müdürlüğü olarak amacımız cezalandırmak değil çevreyi korumak" dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle İzmirli sanayicilere ÇED yönetmelikleri ve uygulamaları konusunda seminer verildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi'nin açılış konuşmasının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi projesiyle ilgili video gösterildi. Seminer konusuyla ilgisi olmayan bu videonun arkasından İl Müdürlüğü ÇED Işın Özdemir ÇED yönetmeliği ve süreçle ilgili, Çevre İzin Lisans Müdürü Göktürk Bursalı ise geçici faaliyet belgesi ve çevre izinleri süreçleriyle ilgili bilgi verdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varın ise toplantıda yaptığı konuşmada, İl Müdürlüğü olarak amaçlarının cezalandırmak değil, çevreyi korumak olduğunu söyledi. Varan, “2014 yılında çevreyle ilgili bin 100 işletmeyi denetledik. Yüzde 25'ine idari yaptırım uyguladık. 2015 yılında ise 4 bin 400 işletmeyi denetledik. İdari yaptırım sayımız yüzde 5.7'ye geriledi. Alınan tedbirler, sıkı denetimler başarılı oldu. İşletmeler de çevreyi korumak için tedbirler alıyorlar. Gediz, Menderes ve Bakırçay Havzası'nda faaliyet gösteren işletmelerle de toplantılar yaparak alınması gerekli tedbirleri görüşüyoruz. Arkadaşlarımız da gece-gündüz denetimlere devam ediyor" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası